Nationale Voorleesdagen 2018 in de Bibliotheek Haarlem

0

Genieten van ontbijtfeestje en voorstellingen

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er in 2018 van 24 januari tot en met 3 februari De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen te bevorderen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Het prentenboek Sst! De tijger slaapt geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup, is gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. De Bibliotheek nodigt alle kleintjes en hun (groot)ouders uit bij het voorlezen van het bekroonde boek tijdens het voorleesontbijtfeestje én bij twee andere leuke activiteiten in de Bibliotheek Haarlem.

Alle kinderen van 0 tot 6 jaar kunnen tijdens De Nationale Voorleesdagen gratis lid worden van de Bibliotheek. Het Prentenboek van het Jaar Ssst! De tijger slaapt én een grappig vingerpopje liggen als cadeautjes op ze te wachten. Zie hieronder het programma van de verschillende locaties.

Voorleesontbijt ontbijtfeestje
De Nationale Voorleesdagen beginnen met een superleuk ontbijtfeestje. Peuters en hun (groot)ouders of oppas zijn van harte welkom om lekkere broodjes te komen eten en te luisteren naar een VIP die voorleest uit Ssst! De tijger slaapt. Zin in zo’n verhaal met een ontbijtje? Je bent van harte welkom! Vergeet niet je biebkaart mee te nemen, dan kun je na het ontbijt gelijk een flinke stapel boeken mee naar huis nemen. Reserveer per persoon een gratis kaartje.
Woensdag 24 januari | 9:15 – 10:15 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Centrum | Voor peuters en hun (groot)ouders

Ssst! De tijger slaapt voorlezen met verteltheatertje
Ssst! De tijger slaapt is een vrolijk en spannend verhaal over Tijger, Kikker, Muis, Schildpad, Vos en Ooievaar. Tijger ligt te slapen. Zij ligt vreselijk in de weg en de dieren moeten erlangs. Steeds dreigt ze wakker te worden en dat is helemaal niet de bedoeling…. Een spannend verhaal met het vertelkastje. Reserveer per persoon een gratis kaartje.
Donderdag 25 januari | 10:30 – 11:30 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Centrum | Voor peuters en hun (groot)ouders

De tijger viert feest workshop
We kruipen samen in het verhaal van Ssst! De tijger slaapt. Maar wij slapen helemaal niet. Nee we vieren feest! De stoeltjes gaan aan de kant en de voetjes van de vloer. Samen met de docenten van de Wereldmuziekschool bouwen we een muzikaal feestje rondom dit leuke boek. Reserveer per persoon een gratis kaartje.
Woensdag  7 februari  | 15:00 – 15:45 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Centrum  | Voor kinderen van 4 tot 7 jaar

Voorleesontbijt ontbijtfeestje
De Nationale Voorleesdagen beginnen met een superleuk ontbijtfeestje. Peuters en hun (groot)ouders of oppas zijn van harte welkom om lekkere broodjes te komen eten en te luisteren naar een heuse brandweerman die voorleest uit Ssst! De tijger slaapt. Zin in zo’n verhaal met een ontbijtje? Je bent van harte welkom! Vergeet niet je biebkaart mee te nemen, dan kun je na het ontbijt gelijk een flinke stapel boeken mee naar huis nemen. Reserveer per persoon een gratis kaartje.
Woensdag 24 januari | 9:15 – 10:15 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Noord | Voor peuters en hun (groot)ouders

Ssst! De tijger slaapt voorlezen met verteltheatertje
Ssst! De tijger slaapt is een vrolijk en spannend verhaal over Tijger, Kikker, Muis, Schildpad, Vos en Ooievaar. Tijger ligt te slapen. Zij ligt vreselijk in de weg en de dieren moeten erlangs. Steeds dreigt ze wakker te worden en dat is helemaal niet de bedoeling…. Een spannend verhaal met het vertelkastje. Reserveer per persoon een gratis kaartje.
Vrijdag 26 januari  | 10:30 – 11:30 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Noord | Voor peuters en hun (groot)ouders

Botje Bij en de tijger workshop
Na het voorlezen van het Prentenboek van het Jaar Ssst! De tijger slaapt ga je aan de slag met het programmeren van Botje Bij de Bee-Bot. Want hij moet zijn weg vinden in het grote bos zonder de tijger wakker te maken. En daarbij help jij hem natuurlijk. Reserveer per persoon een gratis kaartje.
Woensdag 31 januari | 15:00 – 16:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Noord | Kinderen van 4 tot 7 jaar

Voorleesontbijt ontbijtfeestje
De Nationale Voorleesdagen beginnen met een superleuk ontbijtfeestje. Peuters en hun (groot)ouders of oppas zijn van harte welkom om lekkere broodjes te komen eten en te luisteren naar VIP’s die voorlezen uit Ssst! De tijger slaapt. Zin in zo’n verhaal met een ontbijtje? Je bent van harte welkom! Vergeet niet je biebkaart mee te nemen, dan kun je na het ontbijt gelijk een flinke stapel boeken mee naar huis nemen. Reserveer per persoon een gratis kaartje.
Woensdag 24 januari | 9:15 – 10:15 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Oost en Haarlem Schalkwijk | Voor peuters en hun (groot)ouders

Ssst! De tijger slaapt voorlezen met verteltheatertje
Ssst! De tijger slaapt is een vrolijk en spannend verhaal over Tijger, Kikker, Muis, Schildpad, Vos en Ooievaar. Tijger ligt te slapen. Zij ligt vreselijk in de weg en de dieren moeten erlangs. Steeds dreigt ze wakker te worden en dat is helemaal niet de bedoeling…. Een spannend verhaal met het vertelkastje. Reserveer per persoon een gratis kaartje.
Woensdag 31 januari | 10:30 – 11:30 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Oost | Voor peuters en hun (groot)ouders
Woensdag 7 februari | 10:30 – 11:30 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk | Voor peuters en hun (groot)ouders

Verstoppertje poppenkastvoorstelling
Wie zijn Toeloeloe en Harrie? Marieke Reehoorn vertelt op een beeldende en grappige manier over het ontstaan van Toeloeloe en Harrie. Ondertussen tekent Vera de Baccker de twee figuurtjes waardoor ze steeds meer vorm krijgen. Daarna leest Marieke voor en komen Toeloeloe en Harrie echt tot leven in de poppenkastvoorstelling. Na afloop kun je knutselen of kleuren. Reserveer per persoon een gratis kaartje.
Woensdag 24 januari | 15:00 – 16:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk | Kinderen van 4 t/m 7 jaar
Woensdag 31 januari | 15:00 – 16:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Oost | Kinderen van 4 t/m 7 jaar

Dans mee met Mara workshop
Sssst! De tijger slaapt heel diep. De andere dieren in het bos willen haar NIET wakker maken! Maar waarom niet? Is de tijger zo gevaarlijk? Of is er iets anders aan de hand? Samen met de dieren gaan we sluipen, zweven, zwaaien, kruipen, springen en draaien! Een middag met een spannend verhaal en heel veel beweging. Iedereen mag meedoen. Deze workshop wordt gegeven door Mara Leiblum. Reserveer per persoon een gratis kaartje.
Woensdag 31 januari | 15:00 – 15:45 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk | Kinderen 3 t/m 7 jaar en hun ouders

Info
Kijk voor uitgebreide informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl en reserveer meteen je kaartje.

- Advertentie -