Wethouder Marie-Thérèse Meijs overhandigt de BUUVBevrijdingsBox aan 82-jarige mevrouw Coolen

0

Wethouder Marie-Thérèse Meijs heeft gisteren één van de ruim 80 BUUVBevrijdingsBoxen overhandigd aan de 82-jarige mevrouw Coolen. De BevrijdingsBoxen zijn gemaakt door Haarlemmers die gehoor hebben gegeven aan de oproep van BUUV Haarlem en het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving om een verrassingsdoos te maken voor mensen die wel een opkikkertje kunnen gebruiken in deze moeilijke tijd. De meeste mensen die een BevrijdingsBox hebben ontvangen zijn ouderen die vanwege de coronacrisis veel alleen zijn.

Meijs: “Ik voel me vereerd dat ik deze BevrijdingsBox mag overhandigen. En ik ben ontroerd, alle mooie initiatieven raken me. Mijn eigen moeder is ook veel alleen en ik zal haar vandaag ook nog verrassen met een bezoekje. Het is een eenzame tijd voor de ouderen.

De afgelopen dagen zijn er ruim 80 BevrijdingsBoxen geknutseld voor en door Haarlemmers om zo met elkaar 75 jaar vrijheid te vieren. De inhoud van de vrolijk versierde Boxen is heel divers: Wilhelminapepermuntjes, een tijdschrift van het Nationaal Comité 4 en 5 mei Haarlem, puzzelboekjes, brieven, knutselwerkjes, een boekje van het Connie ten Boomhuis en een kaart van de Haarlemse illustrator Erik Coolen.

De ontvangers van de Boxen waren aangenaam verrast en gaven aan heel blij te zijn dat er mensen zijn die aan ze denken.

- Advertentie -