CityShapers en Present bouwen minibibliotheken in Haarlem en omgeving

0

Door samen te werken, lokale verbindingen te leggen en elkaar te helpen maken we de wereld een stukje mooier. En dat kan ook met iets kleins, toont de actie van CityShapers en Stichting Present aan. Zij roepen Haarlemmers op om een minibibliotheek te knutselen om hun buurt op te fleuren.

Een minibieb is een plek waar buurtgenoten boeken kunnen uitwisselen. Een klein kastje in de voortuin, waar iedereen een boek kan “lenen” in ruil voor een ander boek dat wordt ingeleverd. Hierdoor wordt duurzaam (her)gebruik van boeken gestimuleerd. Bovendien komen buren zo makkelijk met elkaar in contact.

Een leuke bijkomstigheid is bovendien de mogelijkheid om ook puzzels uit te wisselen, iets dat steeds vaker gedaan wordt met behulp van de minibieb.

Dankzij een sponsor kunnen Stichting Present en jongerennetwerk CityShapers zeker zo’n 60 minibibliotheken in Haarlem en omgeving subsidiëren. Ga je aan de slag met dit bouwwerk, dan ontvang je bouwtekeningen, een handleiding en een boodschappenlijstje voor de bouwmarkt. De eigen bijdrage is 25 euro, en de rest van het bedrag wordt gesponsord.

De subsidie geldt voor Haarlem, Velsen, Heemstede, Bloemendaal en Beverwijk. Wil je er één maken, maar niet in je tuin zetten, of andersom? Neem dan ook contact met ons op. Misschien kun je er eentje voor een ander maken, of eentje van een ander krijgen.

De stichtingen roepen iedereen die interesse heeft in dit project op om contact op te nemen. Informatie over de twee organisaties is te vinden op www.cityshapers.nl en www.presenthaarlem.nl.

Advertentie