Beijneshal opnieuw ingericht voor crisisnoodopvang asielzoekers

0

De voormalig sporthal Beijneshal bij Station Haarlem wordt per 19 juni 2023 opnieuw ingezet als crisisnoodopvanglocatie voor asielzoekers. Het COA (Orgaan opvang Asielzoekers) heeft de gemeente Haarlem hiertoe verzocht. De hal wordt ingezet zolang dit noodzakelijk en mogelijk is.

De aanhoudende landelijke problematiek in de asielketen zorgt ook nu voor een tekort aan opvangcapaciteit bij het COA. “Het is diep triest dat we weer mensen gaan opvangen in een sporthal die daar niet voor is bedoeld. De situatie is landelijk helaas zo nijpend dat dit nodig is om te voorkomen dat mensen buiten moeten slapen. Daarom is er gehoor geven aan de oproep van het COA en de Beijneshal beschikbaar gesteld,” zegt burgemeester Jos Wienen.

De opzet van de opvang zal vergelijkbaar zijn met vorig jaar, al worden de tenten vervangen door kamers van systeemwanden voor meer privacy. De asielzoekers worden begeleid door zowel het COA als het Rode Kruis dat het locatiemanagement op zich neemt. Alpha security neemt beveiliging en het handhaven van huisregels voor haar rekening.

Vorig jaar werd de sporthal acht maanden ingezet voor crisisnoodopvang. De hal biedt onderdak aan ongeveer 100 asielzoekers.

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -