Lezing ‘van tegeltuin naar jungle” door Katja Staring

Zaterdag 16 september -

0
Podium in de Palmenkas. Ingezonden foto.
Podium in de Palmenkas. Ingezonden foto.

Heb je een saaie tegeltuin? Dat kan binnen een jaar een groene oase vol leven worden. En dat allemaal budget- en klimaatvriendelijk en onderhoudsarm én goed voor de biodiversiteit.

Voor en na. Ingezonden foto.
Voor en na.
Ingezonden foto.

In deze presentatie laat Katja zien hoe je op die manier ruimte voor planten en dieren kunt maken en hoe je materialen opnieuw kunt gebruiken en op welke manier je aan planten kunt komen. De projecten die Katja laat zien zijn eenvoudig uitvoerbaar en leuk om te doen. Daarna heb je een prachtig resultaat: je eigen levendige, groene jungle.

Katja Staring schrijft over tuinen en natuur. Ineens kreeg ze een tegeltuin ‘cadeau’ bij haar nieuwe huis. Ze ging op inspiratietocht langs allerlei tuinen en haalde vervolgens het grootste deel van de tegels weg. Over dat proces schreef ze dit jaar het boek ‘Van tegeltuin naar jungle’.

Je kan Katja volgen via @dailygreenspiration.

Extra:
Op zaterdag 16/9 is de hovenier van NME aanwezig tussen 13:00-15:00 om al uw tuinvragen te beantwoorden. Het is ook mogelijk dagelijks mogelijk om vaste planten te kopen. Let op! geen pin alleen contant.

Tijdens de lezingenreeks Podium in de Palmenkas worden dit jaar auteurs uitgenodigd om te vertellen over hun recente boek en ons mee te nemen in inspirerende verhalen over stadsnatuur en vergroenen in de stad.

Natuur- en Milieueducatie (NME) Haarlem organiseert dit najaar naast lezingen ook workshops en andere educatieve activiteiten in de voormalige tropische kas. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.haarlem.nl/nme.

Info
Wanneer: Zaterdag 16 september start 15.00
Waar: Palmenkas (naast het Kweekcafé), Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 11 in
Haarlem.
Kosten: Gratis entree
Belangrijk: Reserveren via nmeactiviteiten@haarlem.nl

 

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie