HIT 2021 gaat door

0

Het Haarlems Interscholair Toernooi (HIT) 2021 gaat door! Tijdens deze 74e editie krijgen middelbare scholieren die hun creatieve talenten willen ontwikkelen de kans om deel te nemen aan inspirerende masterclasses vol tips & tricks en een Grande Finale op vrijdag 25 juni in het Patronaat.

Het programma is uiteraard aangepast aan de corona maatregelen. Disciplines waarin kan worden deelgenomen zijn Dans, Muziek, Theater, Spoken Word, Fashion, Beeldende Kunst en Beeld en Geluid. Aanmelden kan tot 1 maart via de website van Hart.

Samen met alle deelnemende scholen maakt Hart er voor leerlingen weer een feest van. Naast het ontwikkelen van hun talenten kunnen de deelnemers ook sociaal hun hart ophalen. Dit zorgt voor minder eenzaamheid en meer creativiteit, wat extra belangrijk is in deze tijd.

Programma
Alle deelnemers krijgen in het weekend van 20 en 21 maart een masterclass binnen hun eigen discipline. De talenten ontmoeten elkaar en krijgen tips & tricks van hun coaches en elkaar. Via een online omgeving zijn er in april en mei contact- en inspiratiemomenten tussen de coaches en deelnemers. In juni wordt bij Hart een expositie gehouden met werk van deelnemers uit de categorieën Fashion, Beeldende Kunst en Beeld en Geluid. De beste leerlingen van alle disciplines zijn tijdens één grote finale-avond te zien/horen in het Patronaat. Hopelijk met publiek in de zaal, maar een livestream is ook mogelijk. Tijdens deze avond wordt per discipline de 1e prijs uitgereikt. Winnaars maken kans op optredens, masterclasses en een geldbedrag om hun talent verder te ontwikkelen.

Coaches
Talentontwikkeling staat centraal! Daarom kiezen we dit jaar voor coaches in plaats van juryleden. Er zijn twee coaches per discipline: een ervaren professional en een professional in opleiding. De coaches en deelnemers zien elkaar tijdens het masterclass weekend, in de online omgeving en tijdens de Grande Finale in het Patronaat. De coaches bepalen wie er tijdens de finale op het podium staan en per categorie de winnaar zijn.

HIT in beeld
Het HIT 2021 wordt vastgelegd op video. Door middel van interviews met de deelnemers, backstage beelden, bezoekjes aan de deelnemende scholen en sneak peaks van de talenten laten we in een aantal ‘afleveringen’ op YouTube het proces zien.

 

 

- Advertentie -