De Schoonmaaksters, een kraakheldere komedie

0

Zin in een avondje lekker lachen op een unieke locatie? Het Haarlems theaterplatform Project Fors staat van 20 t/m 29 november in de bovenzaal van de Schouwburg Haarlem met ‘De Schoonmaaksters’, een kraakheldere komedie waar een luchtje aan zit!

Schoonmaken. Voor veel mensen niet de favoriete bezigheid en daarom vaak uitbesteed aan een interieurverzorgster thuis of een schoonmaakploeg op het werk. Veelal buiten reguliere werktijden om, zorgen deze mensen voor een schone en opgeruimde werkplek. Maar wat gebeurt er als zij iets tegenkomen dat niet zo een, twee, drie weg te poetsen is?
‘De Schoonmaaksters’ is een verrassende komedie over het wel en wee van vijf schoonmaaksters op een grote scholen-gemeenschap. Helaas voor hen, meer wee dan wel….

Na een lange zomervakantie, zien de dames elkaar weer voor hun eerste werkdag, aan het begin van het nieuw schooljaar. Er staat ze een onaangename verrassing te wachten, waardoor de werkrelatie en de vriendschap zwaar op de proef wordt gesteld. Dit zou wel eens een heel zwaar jaar kunnen worden…

De voorstelling zal worden gespeeld op een unieke locatie, namelijk de repetitieruimte van schouwburg Haarlem. Een gedeelte van de schouwburg waar je als publiek misschien niet snel komt. De zaal word omgebouwd tot kleine theaterzaal, inclusief bar, tribune en met een prachtig uitzicht over Haarlem.

‘De Schoonmaaksters’ is de nieuwste theatertekst van Marcel Kragt.

Spel: Anna Pool, Arma Klaassen, Ellen Brussee, Nel Lasschuit, Nel Moerman, Herman vd Meulen, Rutger Visser en Monique van der Zouw

Regie: Marcel Kragt
Regie-assistent: Loes Hofhuis

Info
Data: 20,21,22,27,28,29, nov 2019
Aanvang: 20.30 uur
Locatie: Bovenzaal Schouwburg Haarlem, Wilsonsplein 23, Haarlem
Reserveren: www.projectfors.nl