Spaarnelanden start campagne rondom kartonafval van online bestellingen

0

Sinds de coronacrisis heeft heel Nederland te maken met een enorme toename in het aanbod van kartonafval door online bestellingen. Ook in Haarlem is dit het geval. Spaarnelanden leegt de papiercontainers vaker en voert dit nog verder op. Containers zijn regelmatig verstopt door de kartonnen dozen van online bestellingen. Om dit te voorkomen roept Spaarnelanden Haarlemmers op kartonnen dozen in stukken te scheuren voordat ze in de container worden gegooid.

Campagne
Deze week voert Spaarnelanden campagne om bewoners op te roepen hun bijdrage te leveren aan het voorkomen van verstopte en volle papiercontainers via de leus: “Online geshopt? Scheur je doos in stukken voordat je hem in de container stopt”. Bewoners krijgen dit onder andere te zien via posters in de stad en een campagne op sociale media.

Daarnaast vraagt Spaarnelanden om bij volle containers het afval thuis te bewaren totdat de container geleegd is. Via inzameling.spaarnelanden.nl zijn de inzameldagen te vinden per container. Zo houden we Haarlem samen schoon!

 

 

- Advertentie -