Weer rustig in de Europawijk in Haarlem na rellen

0

Het is maandagavond 25-01-2021 erg onrustig in de Europawijk geweest. De politie werd belaagd en met stenen bekogeld. Daarnaast waren er een aantal brandjes en zijn er brandbommen afgestoken.

Burgemeester Wienen had vooraf veiligheidsrisicogebieden aangewezen. Ook werd de ME ingezet om de rust weer te laten keren en op last van de Officier van Justitie werd de bevoegdheid toegekend om preventief te kunnen fouilleren.

Er zijn 14 aanhoudingen verricht. De politie doet onderzoek naar de ongeregeldheden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Burgemeester Wienen: “De rellen en het vandalisme in onze stad zijn onacceptabel. De gebeurtenissen vanavond waren een ernstige verstoring van de openbare orde. De coronamaatregelen zijn voor iedereen zwaar, we snakken allemaal naar meer bewegingsvrijheid. Maar dat geeft niemand het recht om tijdens de avondklok in groepen door de stad te trekken, brand te stichten, vuurwerk af te steken en vernielingen te plegen. Ook het geweld van vanavond tegen politieagenten is ontoelaatbaar. Geweldplegers worden hard aangepakt. Door stevig optreden is het weer rustig geworden.

Lijst filmpjes van de rellen op YouTube.

 

 

- Advertentie -