KHN feliciteert De Gooth met 25 jaar lidmaatschap

0

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is er trots op dat Sonja en Bonnie Godlieb van De Gooth in Haarlem al 25 jaar lang lid zijn van onze branchevereniging. De Gooth bestaat sinds 1988 en Sonja en Bonnie staan sinds de start aan het roer. Hildo Makkes, voorzitter van KHN Haarlem, feliciteerde hen met dit jubileum.

Hildo Makkes: “De Gooth is een mooi horecabedrijf. Voor haar vaste gasten is het als een huiskamer, een thuis. Er zijn zelfs drie vaste gasten die met een tatoeage van De Gooth op hun arm lopen.

Over De Gooth
Van oorsprong is Bonnie Godlieb elektrotechnisch tekenaar, in 1971 maakte hij de overstap naar de horeca. Hij opende zijn eerste horecabedrijf in Haarlem: een souldiscotheek met de naam The Sound. Zijn vrouw Bonnie vertelt dat het de beste keuze in zijn leven is geweest. “Horeca is een manier van leven. Het vraagt veel van je. Ik vergelijk het wel eens met een veeleisende vrouw. Op de vreemdste momenten heeft ze je nodig en dan moet je er zijn. Je aandacht voor het bedrijf moet 100% zijn en het is belangrijk dat je partner je daarbij steunt,” aldus Bonnie.

Na de opening van The Sound in 1971 startte Bonnie in 1978 Grillbar Club The Spirit aan de Nieuwe Groenmarkt in Haarlem. De tegenover gelegen kerk gaf inspiratie voor de naam. Ondertussen startte Bonnie ook het jazz- en blues-café Triple naast De Gooth, dat hij in 2005 verkocht.

Eigen IPA-bier
Dit jaar ontving Bonnie uit handen van brouwerij Bavaria zijn eigen speciale IPA-bier vanwege 30 jaar De Gooth. Daarnaast brouwt De Gooth haar eigen bierlijn St. Bonniefatius. Er zijn vijf verschillende eigen bieren in De Gooth verkrijgbaar.

Hildo Makkes: “KHN is trots op horecaondernemers als Bonnie en Sonja. Zij kennen de horeca als geen ander en zetten zich er voor in. Zo is Bonnie al vele jaren actief betrokken bij Bevrijdingspop. Leeftijd speelt voor hen geen rol. Sonja en Bonnie zijn nog altijd op de werkvloer te vinden. We hopen dat ze nog veel jaren zo doorgaan.

Bonnie heeft nog een tip voor startende horecaondernemers: “Trap niet in de valkuil van de vele verleidingen die je in de horeca tegenkomt. Blijf je concentreren op het horeca-vak.