Eerste huurders trekken in Broedplaats BOGOTÁ

meurkens&meurkens verbindt kunstenaars en ondernemers uit Haarlem en Amsterdam

0

Tussen Haarlem en Amsterdam ligt Broedplaats BOGOTÁ. Een plek waar kunstenaars, ambachtslieden, muzikanten, starters, maatschappelijke organisaties en andere creatieve ondernemers (samen) werken. Het voormalige BAM-complex aan de Ringvaart werd in 2017 gekocht door maatschappelijke ontwikkelaar meurkens&meurkens en bestaat nu uit meer dan 250 atelier- en werkruimtes, een expositieruimte en een café. Daarnaast wordt er een restaurant ontwikkeld. Deze maand wordt de constructie van het containerdorp afgerond en trekken de eerste huurders in de permanente broedplaats.

Containerdorp voor ambachtslieden
In De Werkplaats, één van de vier gebouwen waaruit Broedplaats BOGOTÁ bestaat, is een containerdorp gebouwd speciaal voor ambachtslieden. Ateliers van makers zoals meubelmakers, edelsmeden en beeldhouwers zijn hier gevestigd. Daarnaast worden er in samenwerking met een geluidsingenieur 18 muziekstudio’s gebouwd naar aanleiding van een speciaal ontwikkeld akoestisch ontwerp. Niet alleen de geluidsisolatie wordt in deze studio’s geperfectioneerd, maar ook de luisterervaring en akoestiek. Deze studio’s komen in een ander gedeelte van De Werkplaats te staan.​

Eerste huurders
De eerste huurders zijn inmiddels ingetrokken in Broedplaats BOGOTÁ. Onder andere muzikantencollectief King Shiloh Soundsystem en beeldhouwer Menno Veenendaal zijn ingetrokken in De Werkplaats. Ook schilder Esther Swertasek en scriptschrijver Randy Oost hebben een atelier in de broedplaats. Zij zijn gevestigd in Gebouw Blauw, waar kunstenaars en starters elkaar treffen. En de aller eerste huurder die Broedplaats BOGOTÁ betrad, Marcel Ott, acteur en blockchain specialist, heeft zijn werkruimte in Gebouw A al volledig ingericht.

Over Broedplaats BOGOTÁ
Broedplaats BOGOTÁ wordt beheerd door meurkens&meurkens, een maatschappelijke ontwikkelaar van gebouwen voor de creatieve industrie in de breedste zin. Al meer dan twaalf jaar transformeert het bedrijf leegstaand vastgoed tot bruisende broedplaatsen. Zo is meurkens&meurkens bijvoorbeeld verantwoordelijk voor broedplaats LTS in Amsterdam en Onder de Toren in Haarlem. Broedplaats BOGOTÁ is hun eerste permanente broedplaats. De feestelijke opening vindt in het begin van deze zomer plaats.