18 t/m 21 mei 2018: editie 13 van de Vijfhoekkunstroute

Ongeluk en bijgeloof

0

Heeft ú last van triskaidekafobie? Ofwel: bent ú bang voor het (priem)getal 13? Wij bij de Vijfhoekkunstroute niet. Ook al is 13 een ongeluksgetal en heeft het woord ‘ongeluksgetal’ 13 letters – wij ‘bijgeloven’ daar niet in.

In vliegtuigen wordt rij 13 overgeslagen en hotels schieten vaak van de 12e naar de 14e verdieping maar het is ondenkbaar om de 13e editie van de Vijfhoekkunstroute over te slaan! Op vrijdag 18 mei trappen we rond 19.45 uur af met een spannende parade vanuit de Kunstkelder, Drossestraat nr. 2, en houden we onze vingers gekruist dat we iets na 20.15 uur aankomen in de Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerksplein 1, waar de Vijfhoekkunstroute op mythische wijze geopend zal worden.

Omdat de Vijfhoekkunstroute plaatsvindt tijdens de pinksterdagen verwachten we ’s avonds veel vallende sterren zodat iedereen een wens kan doen. En vanwege de pinksterdagen kunt u op zaterdag, zondag én maandag genieten van vele vormen van kunst en poëzie bij gastruimtes, ateliers, galeries, winkels, de bibliotheek en, traditiegetrouw, natuurlijk het Proveniershof. Daar vindt u een overzicht van nummers 13 in de Vijfhoek. Zou dat nou ongeluk brengen? Wonen op nummer 13? De bewoners vertellen het u.

Check voor deelnemende adressen aan de Vijfhoekkunstroute de plattegrond in de catalogus, die o.a. verkrijgbaar is in de Nieuwe kerk, en plan uw route. Overal waar een ladder buitenstaat vindt u een deelnemer. Durft u er onderdoor te lopen?

Trek u niets aan van zwarte katten, ladders en gebroken spiegels op uw pad. Maar het kan vast geen kwaad om een klavertje vier, konijnenpootje of hoefijzer bij u te dragen. Wij heten u in ieder geval van harte welkom tijdens deze 13e Vijfhoekkunstroute en één ding staat vast: daar gaan er zeer zeker geen dertien van in een dozijn.