Kenniscafé: Mensen op Mars

0

Hoe werd ons beeld over Mars in de afgelopen eeuwen gevormd en wie zijn de avonturiers die nu zouden willen leven én sterven op Mars? Journalist Joris van Casteren schreef er het boek Mensen op Mars over en is op dinsdag 17 januari te gast in het Kenniscafé in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32).

De avond, waarin volop ruimte is voor vragen, vindt plaats van 20:00 – 22:00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 5,-; niet-leden betalen € 7,50.

Als het aan twee Nederlandse ingenieurs ligt, wonen er vanaf 2027 vier mensen op Mars. Dit viertal, dat om de twee jaar versterkt wordt door vier volgende pioniers, zal daar ook sterven, want terugkeren per raket naar aarde is technisch nog niet mogelijk.

Joris van Casteren bezocht binnen- en buitenlandse kandidaat-ontdekkingsreizigers die mee willen doen met dit Mars One project en schreef er het boek Mensen op Mars over. Een bonte stoet aan bijzondere persoonlijkheden trekt voorbij. Daarnaast bezocht hij locaties die een rol hebben gespeeld in het warrige beeld dat door de eeuwen heen van Mars heeft bestaan: van het observatorium in Arizona van Percival Lowell, die kanalen op de planeet meende te zien, tot de burcht buiten Praag waar de roemruchte ontmoeting tussen Johannes Kepler en Tycho Brahe plaatsvond.

Info
Dinsdag 17 januari | 20:00 – 22:00 uur | € 5,- / € 7,50 (niet-leden)
de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 te Haarlem

Kijk voor meer informatie of kaartjes op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)