Huis Leyduin vol Ikebana bloemstukken en workshops

Traditioneel West ontmoet traditioneel Oost in huis Leyduin

0

Op zondag 24 juni van 11.00 tot 17.00 uur is Huis Leyduin in Vogelenzang open. Die dag zijn er ca. 25 Ikebana stukken om te bewonderen. U kunt ook zelf meedoen aan een workshop.

De stijlkamers van Huis Leyduin bieden een fraai decor voor een groot aantal Ikebana schikkingen die Masako Higashi en haar cursisten hebben gemaakt. Ikebana schikkingen werden oorspronkelijk alleen gemaakt worden door Japanse priesters die er hun tempels mee sierden. Later mochten ook vrouwen de kunstvorm met vastgestelde regels voor schoonheid uitoefenen. Dat er binnen de regels nog een grote vorm van vrijheid is, zult u snel ontdekken bij het aanschouwen van de schikkingen. Maak kennis met de expressie van de bloemkunstenaar en laat de getoonde lijnen, vormen en bewegingen tot u doordringen en inspireren.

Workshop ikebana
Masako Higashi nodigt u uit om zelf een ikebanastuk te maken met behulp van tekeningen en uitleg van haar over de oude Japanse meesters te komen maken. Dat kan om 13.30 en om 15.00 uur. U neemt het uiteraard na afloop mee naar huis. De kosten hiervoor zijn € 7,50 per persoon en de workshop duurt ca. 45 minuten. Opgeven is nodig en kan via www.gaatumee.nl. Er is plaats voor 12 personen, dus meld u snel aan.

Het huis is gratis toegankelijk en is gelegen aan de Leidsevaart op de grens van Vogelenzang en Heemstede. Het navigatieadres voor de parkeerplaats is Woestduinweg 4 in Vogelenzang.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)