Nieuwe single Haarlemse band 3rd Machine: “Nine years of war”

1

In 2005 is 3rd Machine gestart door ervaren muzikanten uit de Nederlandse Metalscene en heeft inmiddels 3 EP’s (Saraphin (2006), Urban Madness (2008), The Egotiator (2012) en 1 full length album Quantified Self (2016) uitgebracht.

3rd Machine (3M) heeft altijd het doel om de luisteraar bij elke luisterbeurt nieuwe dingen te laten ontdekken. Door nu in samenwerking met de Uruguayaanse foto en videogrootheid Javier Villasuso te treden denkt de band nu ook een visueel spektakel te hebben geproduceerd die de kijker aan het scherm gekluisterd zal houden. Is het niet vanwege de enorm creatieve shots die Javier heeft gebruikt om het nummer te visualiseren, is het wel dankzij de rol van gastactrice Janneke de Rooy (ook bekend als frontvrouw van de Nederlandse Metalband Altar) dat er voor de metalliefhebber genoeg valt te beleven in deze videoclip.

Nine years of war
De single: “Nine years of war” kan hierbij meteen worden aangeduid als de aanloop naar het 2e full length album dat (-als t ffies meezit-) nog voor het eind van dit jaar het levenslicht zal zien. Op dit moment is de band nog op zoek naar een geschikte en kundig label en/of distributeur. Wederom worden in dit nummer verschillende metal stijlen niet geschuwd.

Het nummer “Nine years of War” start met een postmetal riff die overgaat in een industrial riff die vervolgens weer moduleert naar een extreme death metal stuk.

Samenwerking
Omdat we samenwerkingen met getalenteerde muzikanten nooit uit de weg zullen gaan hebben we Haarlems best bewaarde zanggeheim Nienke Verboom (The Civilized, ex-Ayreon Epic Choir, ex-Mindshade) gevraagd om een aantal zangpartijen op het album voor haar rekening te nemen. Dit nummer eindigt dan ook met een bombastische -bijna symfonische explosie van samenzang tussen John en Nienke die thematisch de ruggegraat van het nummer betekenen.

Info
Meer op www.facebook.com/3rdMachine en www.3rdmachine.nl.
3rd Machine op spotify.

1 REACTIE

Comments are closed.