App tegen voedselverspilling nu ook in Haarlem

0

Bij zo’n 15 winkels, hotels en restaurants in Haarlem kun je met de Too Good To Go-app voordelig overtollig eten ophalen! De app wil voedselverspilling tegen gaan en zorgen dat eten op het bord belandt in plaats van in de vuilnisbak. In de app koop je met een korting tot wel 70% een Magic Box vol nog lekker en goed eten dat anders zou worden weggegooid.

De duurzame app is ’s werelds grootste app tegen voedselverspilling en sinds januari live in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Vanaf vandaag kun je ook in Haarlem je steentje bijdragen om voedselverspilling tegen te gaan. Ieder jaar wordt namelijk een derde van het geproduceerde voedsel verspild. En dat is te veel, veel te veel! Daar kun je met Too Good To Go nu iets aan doen.

Waar kun je eten redden?
In Haarlem kun je al eten redden bij Marqt, Bakken en Bikken, Jippies Kattencafé en Westhoff. “Het concept is simpel, zowel voor de ondernemer als voor de gebruikers. De gebruiker ziet op de kaart of in de lijst in de app welke locaties in zijn of haar buurt een Magic Box aanbieden. Vervolgens bestelt en betaalt de gebruiker de Magic Box in de app en haalt deze zelf op bij de betreffende locatie. Wat er in zit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is daarom een verrassing”, legt Joost Rietveld, Manager Too Good To Go Nederland, uit.

Al 17.000 maaltijden gered
Sinds de lancering zijn er al meer dan 17.000 maaltijden gered in Nederland. De gebruikers van Too Good To Go hebben wereldwijd samen al meer dan 4,5 miljoen maaltijden gered.

Download de app
De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.