IVN Zomerse werkdag in Middenduin

Start van het nieuwe buiten-werkseizoen

0

Natuur moet je onderhouden; de handen uit de mouwen steken. Daarom organiseert het IVN Zuid-Kennemerland samen met Staatsbosbeheer zaterdag 7 juli een leuke zomerse werkdag in natuurgebied Middenduin in Overveen. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! En het is de 1e werkdag van het nieuwe seizoen!

Deelnemers gaan in een duinpan Amerikaanse vogelkers weghalen (stevig werk) omdat daar zeldzame plantjes staan. Verderop gaan deelnemers esdoorns wegknippen om het gebied meer open te maken en het wandelpad begaanbaar te houden (rustig werk). Wie wil mag een andere duinpan vrijmaken -zagen/knippen- van meidoorns (minder zwaar). Kortom…een werkdag met lichte en zwaardere werkzaamheden; iedereen kan aan de slag!

Dit vrijwilligerswerk wordt gedaan om de natuur in Middenduin nog mooier te maken. Middenduin is een afwisselend gebied met bos, open duin, steile boshellingen en cultuurlandschap. Het gebied kent een rijke cultuurhistorie en is mede daarom een prachtig wandelgebied. Het uitkijkpunt De Kamperberg werd in 1803 gebruikt door het Napoleontische leger. Daarnaast bevindt zich in het gebied een ijskelder waar vroeger stukken ijs werden opgeslagen voor de bewoners van Landgoed Duinlust. Hierin slapen en overwinteren tegenwoordig vleermuizen.

Iedereen die mee wil doen is van harte welkom! Zorg zelf voor werkkleding (en laarzen), koffie/thee en lunch. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekkere vlaai bij de koffie. Ervaring is niet vereist. Aanmelden aanbevolen! Verzamelen voor deze werkdag is om 9.30 uur bij restaurant Kraantje lek, Duinlustweg 22, Overveen. De werkdag duurt tot ongeveer 15.00 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22 5757 48. Informatie op www.ivn.nl/zk en aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl. We maken er een mooie dag van!