Hoe kan de zorg voor mensen met dementie menselijker en liefdevoller?

0

Stel: je moeder, vader, broer, zus, vriend of partner krijgt dementie. Hoe zou jíj willen dat hij of zij verzorgd wordt? Daarover organiseren Human en het Humanistisch Verbond 17 september in Haarlem de gratis bijeenkomst In De Leeuwenhoek On Tour.

Aan de hand van fragmenten uit de serie In De Leeuwenhoek snijden we dilemma’s aan rond zorg voor mensen met dementie waarover we graag met jou in gesprek gaan.

De serie In De Leeuwenhoek
De moeders van Adelheid Roosen en Hugo Borst kregen alzheimer. Samen maakten zij voor Human de serie In De Leeuwenhoek, over hoe de ouderenzorg beter kan en moet. Ze verbleven wekenlang in de Rotterdamse zorginstelling De Leeuwenhoek en mochten van de directeur overal bij zijn en alles filmen. Ze kijken hun ogen uit. Vaak zijn ze ontroerd, soms verbaasd. Ze schieten in de lach, voelen compassie en zijn ook weleens boos.

De tour
Bij In De Leeuwenhoek On Tour zie je fragmenten uit de serie, mét exclusieve, niet eerder vertoonde beelden. Zo snijden we dilemma’s aan waarover we in gesprek gaan met Inspecteur voor de Gezondheidszorg Ronnie van Diemen en humanistisch geestelijk verzorger Greet Doornenbal en jullie: mantelzorgers, professionals werkzaam in de zorg en andere betrokkenen en geïnteresseerden. Hoe ga je om met mensen met dementie met behoud van eigenwaarde? Hoe kan de zorg voor mensen met dementie nog menselijker en liefdevoller? Hoe kun je je écht verplaatsen in de – misschien vervreemdende – werkelijkheid van de ander?

Praktisch
Maandag 17 september
20.00 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.30
Zorggroep Reinalda, Leonard Springerlaan 1
Gratis, wel graag tickets reserveren via
www.humanistischverbond.nl/indeleeuwenhoekontour

In De Leeuwenhoek On Tour is een samenwerking van Human en het Humanistisch Verbond, mede mogelijk gemaakt door Reinalda, Van Betekenis tot het Einde.
Met dank aan Alzheimer Nederland, Humanitas en De Familie Film & TV.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)