Museum Haarlem neemt de Grote Markt over

0

Museum Haarlem komt letterlijk naar je toe! Met een uniek pop-up openluchtmuseum! Een ’dependance’ van Museum Haarlem met een aantal topstukken die de stad rijk is. Kom langs en laat je meenemen in Museum Haarlem Open Air! Op 9 september, de hele dag, op de Grote Markt.

Verbinding en verbeelding
Museum Haarlem wil iedereen kennis laten maken met hun eigen geschiedenis én de rijke collectie van de stad – die immers van ons állemaal is en gezien moet worden. Museum Haarlem is een verlengstuk van de stad, maar ook een beginpunt, een verbinding tussen heden en verleden.

Open Air
Op zondag 9 september maakt het museum de Haarlemse stadsgeschiedenis zichtbaar, tastbaar en dichtbij! En waar kan dat beter dan op de Grote Markt. Midden in de stad, op de plaats waar de stad ooit is ontstaan. Je ziet een unieke collectie die op een bijzondere manier getoond wordt. In de openlucht!

Topstukken
Het openluchtmuseum toont een aantal unieke objecten verdeeld naar de thema’s Geschiedenis, Bestuur & Rechtspraak, Handel, Religie en Vermaak. Je ziet onder meer de stadsrechten, een oude kookpot van de eerste bewoners op ’t Sand, een zwaard van de beul, de Damiaatjes, oud servies, een vismand, en diverse schilderijen op doek van bekende Haarlemse schilders. Dit openluchtmuseum is gratis te bezoeken.

Nieuwe vaste expositie
Binnenkort opent het museum de nieuwe vaste expositie Allemaal Haarlemmers. Bijzonder is dat alle inwoners van Haarlem en Zuid-Kennemerland een plekje kunnen verkrijgen in het museum met een uniek verhaal over wonen, werken, studeren en leven in Haarlem. Zie hiervoor www.haarlemschrijftgeschiedenis.nl. De geschiedenis van Haarlem maken we immers samen, elke dag opnieuw!

Museum Haarlem
Het museum bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem. Openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)