Wij gaan het doén; start Zoefzoef Haarlem Zuidwest

0

De landelijke Week van de Toegankelijkheid start deze week in Haarlem Centrum/Zuidwest met de dienstverlening van de Zoefzoef. Vanaf vandaag zal deze duurzame elektrische vervoersdienst mensen in en rondom de wijk vervoeren, bijvoorbeeld naar de fysiotherapeut, naar de winkel of naar de buurtkamer. Plezierig, flexibel en betrouwbaar vervoer voor de korte ritten. Mede mogelijk gemaakt door Rabobank, ANWB fonds, Codde van Beresteyn en de Bavo stichting. Kijk voor meer informatie op www.zoefzoefhaarlem.nl.

Zoefzoef
Vanaf 1 oktober kan iedereen een korte rit in Haarlem Zuidwest aanvragen. Deze sociale vervoersdienst brengt mensen op flexibele tijden van deur tot deur. Ook naar de huisarts, de kapper of het buurtcentrum. De Zoefzoef biedt kleinschalig vervoer voor iedereen, en speciaal voor wie minder mobiel is. Behalve een vervoersoplossing wil de Zoefzoef bijdragen aan schoon deelvervoer en een verminderde parkeerdruk in de stad. De chauffeur kan helpen met in- en uitstappen. Ook kunnen boodschappen of rollator mee. De kosten per rit bedragen € 1,50 bij de chauffeur of met een rittenkaart, te koop op diverse plekken in de wijk.

Aanvragen/meer informatie: 023 532 42 61 9.00 – 12.30 uur en www.zoefzoefhaarlem.nl.

Zoefzoef zoekt stalling
Het vinden van een stallingsplek in Zuidwest valt tegen. Ruimte is nu eenmaal schaars, maar we hebben ook wat te bieden; sponsormogelijkheden, partnerschap, uitruil van diensten of een vergoeding. Zoefzoef is dringend op zoek naar een onderkomen voor s ’nachts en in het weekend. Tijdelijk of permanent. Liefst in de buurt van de westergracht (Haarlem Zuidwest). Zoefzoef roept ondernemers en bewoners op om samen te werken. Wij kunnen ook wat bieden. Sponsormogelijkheden, partnerschap, uitruil van diensten of een vergoeding.

Uitbreiding in de stad
Kleinschalig elektrisch vervoer is op allerlei plekken in het land in ontwikkeling. En met veel succes. Haarlem Effect en Dock verkenden met initiatiefnemer Femke Nannes projecten in het land en bedachten een plan op maat voor Haarlem. Naast Zuidwest rijdt de Zoefzoef inmiddels al in Schalkwijk. Deze vorm van schoon, duurzaam vervoer komt als aanvulling op het bestaande ov en taxivervoer. Als de pilots in Zuidwest en Schalkwijk succesvol blijken te zijn, gaat de Zoefzoef in meerdere wijken rijden.