Voorstelling “Heimat 3, how to build a Home” met Filosofiecafé in de Toneelschuur

0

Op vrijdag 16 november, 20.00 uur: Theatervoorstelling ‘Heimat 3, How to build a home’ in de Toneelschuur. Kaarten zijn te koop bij de kassa van de Toneelschuur of op de website www.toneelschuur.nl. Na afloop van de voorstelling praat René van der Rijst van het Verhalenhuis in het kader van het Filosofie Café na met de makers van de voorstelling.

De Engelsman James Wood plaatste in 2016 een noodkreet onder een filmpje op YouTube. Zijn beste vriend had net zelfmoord gepleegd. Hij voelde zich schuldig omdat hij zijn telefoon niet opnam toen zijn vriend belde. Na opnieuw een wanhoopskreet werd hij overladen door virtual hugs, hartjes en advies.

De Nwe Tijd ging naar hem op zoek. Wie is hij? Waarom plaatste hij dat bericht bij de song ‘How to build a home’? Met deze vragen, via zoekgeschiedenissen, handleidingen en het gebrek eraan, doet De Nwe Tijd een even grappige als droevige, hoopvolle en genadeloze poging om een huis te bouwen. Voor James Wood. En voor iedereen die een beetje op hem lijkt.

De Nwe Tijd maakte een vindingrijke en hartverwarmende voorstelling over eenzaamheid” (Volkskrant****).

Melancholieke avond vol muziek en filosofisch getinte overpeinzingen” (Theaterkrant)

De Nwe Tijd zet kroon op Heimat-trilogie” (De Morgen).

Dit seizoen organiseert de Toneelschuur samen met het Verhalenhuis Haarlem een bijzonder project: voor- of nabesprekingen van vier voorstellingen met een filosofisch thema. Soms vindt het plaats in het Filosofie Café van het Verhalenhuis Haarlem (Van Egmondstraat 7), soms in de Toneelschuur.