IQMF – International Queer and Migrant Filmfestival – Queer Faces, Migrant Voices

ma 10 december 19.00 uur – Toneelschuur

0

Tijdens de vierde editie van het International Queer & Migrant Filmfestival (IQMF) presenteert Toneelschuur Haarlem het programma Queer Faces, Migrant Voices op maandag 10 december om 19.00 uur.

Het filmfestival vindt plaats van 5 t/m 12 december op meerdere locaties in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Haarlem en Utrecht . Meer informatie op www.iqmf.nl.

Queer Faces, Migrant Voices
Een programma waar bij je je ogen mag sluiten en enkel hoeft te luisteren. Zes moedige mensen die hun familie hebben achtergelaten en hun thuisland zijn ontvlucht op zoek naar vrijheid, acceptatie en liefde delen hun verhaal in een mix van live storytelling en opgenomen audio. Queer Faces, Migrant Voices is een project van Stichting art. 1 in samenwerking met IQMF en International Human Rights Film Festival Nuremberg (IHRFFN).

A programme in the dark, you can close your eyes and simply listen. Six courageous people who fled their homelands and left their family in search for freedom, acceptance and love will present their stories in a mix of live storytelling and recorded audio. Queer Faces, Migrant Voices is a Stichting art. 1 production in collaboration with IQMF, and International Human Rights Film Festival Nuremberg (IHRFFN).

High Tide + Q&A (Claire Zhou, 20’, 2018, Netherlands, Dutch / English)
Tarik, een 32-jarige Nederlands-Marokkaanse man, verblijft in een vakantiehuisje op de Veluwe om de scheiding met zijn vrouw te ontlopen. Kort na aankomst ontmoet hij Jonas, de eigenaar van het vakantiehuis. Vanaf dat moment wordt Tarik geconfronteerd met gevoelens die hij al zijn hele leven probeert te onderdrukken.

Tarik, a 32-year old Dutch-Moroccan man, spends his time alone in a holiday cottage on the rural Veluwe to avoid the divorce with his wife. Shortly after his arrival he meets Jonas, the owner of the cottage. From that moment on, Tarik is confronted with feelings he has been suppressing his entire life.

A Moment in the Reeds (Mikko Makela, 108’, 2017, Finland/UK, Finnish /English, English)
Een bitterzoet verhaal over aantrekkingskracht. A moment in the Reeds vertelt het liefdesverhaal Leevi, een verloren zoon die terugkeert naar zijn geboorteland Finland om zijn vader tijdens de zomer te helpen met het opknappen van het vakantiehuis en Tareq, een jongen die onlangs is gevlucht uit Syrië.

A bittersweet tale of attraction, this film tells the midsummer night love-story of Leevi, a prodigal son who returns to his native Finland for the summer to help his estranged father renovate the family lake house and Tareq, a recent asylum seeker from Syria.

Programma

  • 19:00 – 19:05 introductie festival
  • 19:05 – 19:50 Queer Faces, Migrant Voices presentatie
  • 19:50 – 20:20 vertoning Stille Dorst (20’ + 10’ nagesprek maker Claire Zhou)
  • 20:20 – 22:08 vertoning Moment in the Reeds

Kaarten: www.toneelschuur.nl / 023 – 517 39 10

Over International Queer & Migrant Filmfestival (IQMF)
International Queer & Migrant Festival werd opgericht in 2015 en is een filmfestival en platform voor wereldwijde queer kunst en cultuur in relatie tot migratie onderwerpen. IQMF draagt met haar programmering bij aan een diverse en inclusieve samenleving.

Naast het reguliere filmprogramma verzorgt IQMF workshops, thematische debatten, een nieuwkomersdiner en een jaarlijkse talent ontwikkeltraject in de vorm van IQMF Academy. IQMF Academy stimuleert jonge queer & migrant filmmakers hun films te realiseren, nieuwe netwerken te ontwikkelen en stimuleert hen hun werk te presenteren aan elkaar en aan een internationaal publiek.

Advertentie