Verzamelen!

0

Kunstenaars verzamelen door de eeuwen heen werk van collega’s. Vaak uit bewondering, soms vanwege een overeenkomst in mentaliteit of gewoon omdat ze het mooi vinden. De tentoonstelling VERZAMELEN! is samengesteld uit vier collecties van Vishal-leden. De werken zijn te zien van 17 november tot en met 9 december 2018.

Margreet Bouman heeft als curator een selectie gemaakt uit de kunstverzamelingen van Eric de Nie en Marja Sonneveld, Geertje van de Kamp en Stefan Kasper, Erik de Bree en Selma Keceli en uit haar eigen collectie, die zij samen met Ronald Ruseler heeft opgebouwd.

Binnen de expositie heeft ze gezocht naar samenhang. Zijn er overeenkomsten tussen de werken die kunstenaars van verschillende generaties hebben verzameld? Qua vorm, inhoud, mentaliteit? Er zijn zeker gelijkenissen, zo blijkt. Sommige werken vullen elkaar aan, andere werken roepen een zelfde sfeer op.

VERZAMELEN! toont werk van kunstenaars uit binnen- en buitenland, o.a Elly Strik (NL), Gé-Karel van der Sterren (NL), Bono van Doorn (NL), Koen Taselaar (NL), Hannah van Bart (NL), Martin Assig (D) , Bart Baele (B), Dimitar Genchev (BG), Katrin Bremermann (D), Hanns Schimansky (D) Christine Jean (FR) e.a

De Vishal
De Vishal – ruimte voor beeldende kunst in Haarlem – is met circa 150 aangesloten leden de grootste kunstenaarsvereniging van Haarlem en biedt alle aangesloten professioneel werkende kunstenaars een voor Haarlem uniek podium.