Tango’s en volksmuziek in Koetshuis Kasteel Keukenhof

Kasteel Cultureel Keukenhof

0

Op zondagmiddag 9 december treden in het Koetshuis van kasteel Keukenhof de Noorse broer en zus Julie en Andreas Rokseth op. Ze zorgen voor de ongebruikelijke, maar prachtige combinatie van harp (Julie) en bandoneon (Andreas).

Ze zijn opgeleid aan de tango-opleiding van het Rotterdams Conservatorium Codarts, onder andere door hun leesmeester Gustavo Beytelmann, die nog samenwerkte met Astor Piazzolla. Op het programma staan arrangementen van tango’s (o.a. Piazzolla) en Scandinavische volksmuziek, en een aantal eigen composities.

Julie bespeelt zowel de klassieke pedaalharp als de Keltische harp. Andreas speelt een honderd jaar oude bandoneon.

In 2011 haalde Julie haar bachelor diploma voor de klassieke harp. Met haar broer reisde ze daarna naar Buenos Aires om de mogelijkheden te verkennen voor de harp als tango-instrument. Het werd het onderwerp van haar master opleiding, waarin ze een authentieke tango-stem voor de harp creëerde. Bovendien bracht ze de ‘Toolbox van de Tango harpist’ tot stand, instructies voor harpist en componist tegelijk.

Als onderdeel van dit project schreef ze ook verschillende composities, zowel voor harp solo als voor harp en bandoneon. Ze behaalde haar master diploma cum laude met een 10/10 onderscheiding.

Julie en Andreas treden vooral op in Scandinavië, Duitsland en Nederland. Ook gaven ze concerten in Zuid-Amerika en waren ze te gast op het ‘Tango Buenos Aires Festival y Mundial’. Ze brachten een cd uit onder de titel “With the Sky in our Hands – the tango’s”.

Julie en Andreas waren te horen op Radio4 en waren op tv te zien en te horen in ‘Vrije geluiden’ van de VPRO.

Info
Zondag 9 december.
Het concert begint om 14.00 uur. Het Koetshuis is open vanaf 13.30 uur.
Kaartverkoop en reserveren:
Website www.kasteelkeukenhof.nl, via email cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555.