Haarlemse Blues Eindejaarsfeest

Oscar Benton, Barrelhouse én John the Revelator!

0

Na het succes van 100 Jaar Haarlemse Blues (in januari 2018, Patronaat), waarbij Oscar Benton en John the Revelator een volle Grote Zaal lieten horen hoe Haarlemse Blues klinkt, is het tijd voor een vervolg! Patronaat’s laatste live concert van het jaar staat helemaal in het teken van de Haarlemse Blues. We nodigen opnieuw Oscar Benton Blues Band en John the Revelator uit, versterkt door die andere Haarlemse blueshelden Barrelhouse die hun 45e ‘verjaardag’ zullen vieren. Dit wordt de aftrap van een mooie jubileumtour door het hele land!

Oscar Benton is zijn carrière begonnen in 1968. Het eerste succes dat hij boekte was het winnen van het prestigieuze Loosdrecht Jazz Concours dat jaar. Acht albums en tientallen singles volgden; zijn nummer Bensonhurst Blues werd een ware hit in binnen- en buitenland. Deze Haarlemse blueslegende treedt inmiddels enkel bij hoge uitzondering op, gezien zijn gezondheid. We zijn enorm vereerd dat hij dit jaar ook op 27 december aanwezig is met zijn steengoede bluesband.

John the Revelator vierde dit jaar tevens zijn vijftig jarige bestaan. De band heeft in de tijd niet vaak stil gezeten; maar liefst vijftien albums staan op hun naam, met als laatste kindje een prachtige live CD die ook vanavond te koop zal zijn. John the Revelator scoorde met de plaat ‘The Blue Skin Album’ nog lovende recensies en vier sterren in Lust For Life en Blues Magazine. Blueskenner Johan Derksen noemde de band in één adem met Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Rob Hoeke Rhythm & Blues Group en Bintangs.

Barrelhouse
Deze bluesrock legendes hebben iets te vieren: dit jaar bestaan ze 45 jaar. Dat wordt gevierd met een uitgebreide tour door de lage landen, waarvan het concert in Patronaat de aftrap zal zijn. Na al die jaren heeft Barrelhouse nog altijd dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij het eerste optreden in mei 1974 in Mahogany Hall in Edam. Op zo’n vijftien albums en een DVD vind je het resultaat van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten, en soms natuurlijk terug naar de pure blues. Het wezen van de blues is altijd de leidraad en het live optreden de maatstaf. Barrelhouse ís de blues.

Info
Haarlemse Blues Eindejaarsconcert: Oscar Benton Blues Band + Barrelhouse + John the Revelator | vrijdag 28 december 2018, 19.30 uur | Patronaat Haarlem

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)