‘Felicem Natalem’: een feestelijk kerstconcert door Het Weiland Ensemble

0

Op zaterdagmiddag 22 december om 16.00 uur geeft Het Weiland Ensemble o.l.v. Annelies Smit een sfeervol kerstconcert in de Nieuwe Kerk in Haarlem. De begeleiding is in handen van Het Promenade Orkest. Het wordt een feestelijk concert want het Weiland Ensemble viert dit jaar haar 30-jarig jubileum.

Centraal in het kerstconcert staat de Messe de Minuit van Marc-Antoine Charpentier (1634 – 1704). Dit stuk uit ca. 1690 werd waarschijnlijk gecomponeerd voor de grote Jezuïetenkerk van St. Louis in Parijs, waar Charpentier de functie bekleedde van maître de musique. Daarnaast wordt een aantal kerstcantates van Georg Philipp Telemann ( 1681 – 1767) uitgevoerd, waarbij de solopartijen worden vertolkt door jonge talentvolle solisten. Verder zingt het koor een aantal a capella kerstliederen, onder andere Quatre Motets van Maurice Duruflé (1902-1986).

Naast de klassieke kerstmuziek uit Europa is er ook een uitstapje naar het Midden-Oosten. Aan dit onderdeel van het programma doen muzikanten uit het Midden-Oosten mee. Het koor wordt daarbij begeleid door een ud, een traditioneel snaarinstrument.

Het Weiland Ensemble heet u van harte welkom op zaterdagmiddag 22 december in de Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerksplein 36, Haarlem. Het concert begint om 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en het bestellen van tickets op www.weilandensemble.nl.

Info
Datum: Zaterdag 22 december, 16.00 uur (zaal open 15.30 uur).
Locatie: Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerksplein 36, Haarlem.
Tickets: €17,50 inclusief een drankje en een hapje. Kinderen tot en met 12 jaar €10,-.
Tickets bestellen via www.weilandensemble.nl.