Openbaar interview Arthur Martin en Martijn van de Griendt

0

Op zondag 16 december a.s. is in Kunst centrum Haarlem een openbaar toegankelijk interview met de fotografen Martijn van de Griendt en Arthur Martin. Zij worden door Marina Raymakers, directeur van het kunstcentrum, geïnterviewd naar aanleiding van de tentoonstelling Allemaal foto´s die tot en met 19 januari 2019 te zien is in Kunst centrum Haarlem.

Aanvang van het interview is om 15.00 uur, de toegang is gratis. Het aanwezig publiek kan ook vragen stellen aan de fotografen over hun werk en werkwijze. Het Kunst centrum Haarlem is aan de Gedempte Oude Gracht 117-121.

Hoewel Arthur Martin en Martijn van de Griendt qua werk, aanpak en inhoud van elkaar verschillen weten zij allebei op hun eigen wijze de tijdgeest te pakken. De Haarlemmer Martijn van de Griendt is gedurende zijn carrière altijd op zoek naar jongeren die hij overal ter wereld vastlegt in hun eigen habitat. Daarnaast toont hij in de expositie polaroids uit het project en gelijknamige fotoboek Exit Wounds (as if) met sfeervolle foto’s van zijn muzen en (ex)vriendinnen. Martijn van Griendt exposeert in 2019 in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Arthur Martin is de stadsfotograaf bij uitstek, de wereld is zijn werkterrein. Opvallend in het werk van Martin is zijn krachtige licht- en schaduwspel. Martin speurt altijd naar het ‘systeem’ in de stad en de samenhang. Ogenschijnlijk hele normale stadstaferelen worden door de ogen en lens van Martin bijzondere stedelijke landschappen.

Naast werken van Arthur Martin en Martijn van de Griendt zijn in Allemaal foto’s werken te zien van Rob van Bruggen, Tessa Posthuma de Boer, Jan Theun van Rees, Jack Burger, Angele Etoundi Essamba en Jesaja Hizkia. De expositie geeft een actueel beeld van documentaire fotografie en kunstzinnige beelden.

Kunst centrum Haarlem is al bijna 50 jaar dé kunstuitleen in de regio Kennemerland. De collectie bestaat uit meer dan 6000 kunstwerken. Naast de kunstuitleen en verkoop van design presenteert Kunst centrum Haarlem regelmatig exposities en organiseert daarbij bijeenkomsten waarin kunstenaars over hun werk vertellen. Kunst centrum Haarlem is aan de Gedempte Oude Gracht 117-121 in Haarlem.

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie