Inbraakmelding leidt tot vondst hennepplantage

0

De politie heeft donderdagochtend een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Ramspol in Haarlem na een melding van een inbraak.

Omstreeks 11.40 uur kreeg de politie melding van de mogelijk inbraak. Ter plaatse bleek de achterdeur van de woning opengebroken te zijn maar inbrekers werden niet aangetroffen. In de woning zagen de agenten in een slaapkamer wel een hennepplantage met in totaal honderdtwaalf hennepplanten. De politie heeft de planten en de bijbehorende apparatuur (lampen, filters, transformatoren e.d.) in beslag genomen. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.

Omdat er verder niemand in de woning aanwezig was, liet de politie de opengebroken deur voorzien van een nieuw slot.

De bewoner(s) zullen in een later stadium als verdachte(n) worden gehoord.