Tweede editie van BEAM THIS! in KHL

MEDIAKUNST SPEKTAKEL IN HAARLEM

0

Na het succes van de eerste editie van BEAM THIS! in november jl. volgt op zaterdag 12 januari a.s. deel 2 van dit nieuwe mediakunst spektakel in Haarlem. De locatie is deze keer de Kunstacademie Haarlem-Leiden (KHL).

Een groot aantal kunstenaars bezetten de ateliers van KHL. Alles is geoorloofd: videokunst, installaties, games, video-mapping, VJ-sets, slideshows, zolang er maar geprojecteerd wordt. Het publiek kan de makers ontmoeten. KHL is aan de Kleine Houtweg 47. De avond start om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Enkele van de tientallen kunstenaars die hun werken laten zien zijn Jeroen Hoenselaar met Encyclopedia of Shadows, Christina Hallstrom met Slow Colour en Marcella Kuiper met Interactie.

André Rooijmans zoekt in zijn werk naar de relatie tussen klank, woord en beeld. The insider van Chella Giphart gaat over het lichaam en hoe wij ons daartoe verhouden. Initiatiefnemer van BEAM THIS!, Herman van den Heuvel beamt, evenals Erik Kwant, geschilderde videoloops.

Herman van den Heuvel baseert BEAM THIS! op Bring Your Own Beamer (BYOB), een idee van internetkunstenaar Rafaël Rozendaal. Oftewel prik een datum, zoek een plek en nodig kunstenaars uit die met een projector hun werk laten zien. Rozendaal heeft het concept vrijgegeven en inmiddels is BYOB in een groot aantal steden over de hele wereld uitgevoerd.

De eerste drukbezochte BEAM THIS!-avond in Haarlem was op zaterdag 24 november in 37PK. Op vrijdag 8 maart volgt deel 3 in Vereeniging De Sociëteit (Zijlweg 1, Haarlem).

BEAM THIS! is een samenwerkingsproject van de Haarlemse instellingen: Kunst centrum Haarlem, 37PK, De Vishal en KHL (Kunstacademie Haarlem-Leiden). BEAM THIS! wordt ondersteund door Haarlem Viert Cultuur.

Op social media is het mogelijk om BEAM THIS! #2 te volgen, zie hiervoor
https://www.instagram.com/beamthishaarlem/
https://www.facebook.com/beamthis/

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)