Feestelijke onthulling nieuwe naam wijkcentrum in Parkwijk

0

De Jan Sluyterslaan 11 is een ruime en fijne locatie die, op initiatief van DOCK, is verbouwd tot een aantrekkelijk wijkcentrum voor jong en oud in Parkwijk in Haarlem Oost.

Op woensdag 27 februari vindt de feestelijke opening plaats van 16:00 tot 18:00 uur. Wethouder Marie Thérèse Meijs onthult dan de naam voor ‘t wijkcentrum. Daarna is het feest met workshops, een informatiemarkt, muziek en allerlei lekkers. Iedereen die komt kan aanschuiven aan de buurttafel om elkaar te ontmoeten.

Veel te doen
Wie de locatie aan de Jan Sluyterslaan 11 binnenkomt wordt verrast door de centrale hal en het licht dat binnenvalt en de bedrijvigheid in dit gebouw. Bewoners en vrijwilligers organiseren er activiteiten of volgen er lessen, ouders nemen deel aan opvoedtrainingen of gaan met hun kinderen naar de speel-o-theek en jongeren vermaken zich onder leiding van de jongerenwerkers. Het ruikt er heerlijk als bewoners een maaltijd voor de buurt koken.

DOCK en MEE & de Wering
De sociaal werkers, maatschappelijk werkers en sociaal raadslieden van DOCK van team Oost zijn er actief en ondersteunen bewoners met het realiseren van hun initiatieven of bij hun hulpvragen.

MEE & de Wering biedt ondersteuning aan mensen met een beperking die hulpvragen hebben over wonen, dagbesteding, financiën of juridische zaken. Ook mensen die meer willen weten over het leven met niet aangeboren hersenletsel, autisme of een zintuigelijke beperking zijn hier op het juiste adres. Ook de regiokantoren van DOCK en MEE & de Wering zijn er gehuisvest.

Onthulling naam
Wat nog ontbreekt is een naam voor dit wijkcentrum. Dus organiseerde DOCK een namenwedstrijd. Tijdens de feestelijke opening op 27 februari onthult Marie-Thérèse Meijs, wethouder Zorg, Welzijn en Volksgezondheid, de nieuwe naam. Iedereen is van harte welkom om deze opening mee te vieren.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)