Debat “De crisis in de sociale woningbouw”

0

Op 5 maart is er in de Pletterij een debat over de crisis in de sociale woningbouw in Haarlem, waar onder andere wethouder Roduner aan deel zal nemen.

Vorig jaar heeft de gemeente Haarlem de woonvisie 2017-2020 gepresenteerd. Tot en met 2025 wil Haarlem 7.500 extra woningen toevoegen, waarvan 1.900 sociale huurwoningen. Deze sociale huurwoningen moeten vooral aan de westkant van onze stad worden gerealiseerd. November 2018 heeft de raad ingestemd met een nog ambitieuzere doelstelling waarbij tot 2025 10.000 woningen, waarvan minimaal 40% sociaal huur, moeten worden gerealiseerd.

Op dinsdag 5 maart vindt in de Pletterij een debat plaats over de wens versus de haalbaarheid van dit plan. Projectontwikkelaars laten weten niet rendabel te kunnen bouwen met minimaal 40 procent sociale huur. Wijkbewoners verzetten zich tegen grote aantallen economisch zwakkeren in hun buurt. En woningbouwcoöperaties laten weten niet aan de hooggespannen verwachtingen te kunnen voldoen.

Voor de pauze discussiëren we met de wethouder Roduner, projectontwikkelaar Peter Heuvelink (AM invest), Roel Schaart (wijkraden Schalkwijk) en Anke Huntjens (directeur Pré wonen). Is de woonvisie van de gemeente Haarlem een reëel plan of een sterk staaltje luchtfietserij voor de bühne. Is de gemeente in de rol van regisseur en inspirator geloofwaardig of gedraagt zij zich als een keizer zonder kleren? Na de pauze kan het publiek meedoen aan het debat over dit heikele thema.

Jan van Eeden leidt het debat en Henk Sloos zorgt voor een analyse van de stand van zaken, en de veranderende rol van de gemeente in de sociale huisvesting.

Info
Het debat begint om 20.00 uur, de zaal open is vanaf 19.30 uur. Toegang 3,00, voor houders van een HaarlemPas en jongeren onder de 25 jaar € 1,50, reserveren wordt aangeraden. De Pletterij is gevestigd aan Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)