Persoonlijke levensverhalen van ouderen gebundeld tot een Gouden Boek

0

Op zaterdag 9 maart is de feestelijke opening van de expositie van de tekeningen uit het Gouden Boeken project. In 2018 is het kunst- en cultuurproject Gouden Boeken geïnitieerd door Eva Durlacher.

Het behelsde een aantal cursussen waar ongeveer 40 ouderen aan deelnamen waaronder mensen uit het inloophuis in Haarlem. Zij tekenden hun persoonlijke herinneringen op met beeld en taal. Tijdens de cursus kregen ze inspirerende opdrachten om hun eigen verhalen en gevoelens tot uitdrukking te brengen. De opdrachten gaan voorbij begrippen als mooi en lelijk. Wat er getekend en geschreven wordt, is steeds een verrassing. Na afloop zijn de tekeningen gebonden tot een uniek levensboek. Dat leverde prachtige verhalen op.

Daarnaast bieden de verhalen originele gespreksstof voor familieleden, kinderen en kleinkinderen. De gedeelde herinneringen scheppen een band, die sterker is dan oude meningsverschillen en ruzies. Vanwege de meerwaarde van het Gouden Boeken project komen er nog meer cursussen waaraan ouderen kunnen deelnemen.

De expositie wordt geopend door Marjolijn Huijser, coördinator Trefpunt ‘t Trionk (Haarlem Effect) om 16:30 uur.

De bijgevoegde film, gemaakt door BuurtBLIK, een initiatief in Haarlem, wordt ook getoond op de opening. Enkele tekenaars/schrijvers lezen gedichten en teksten voor uit hun boek.

Info
Zaterdag 9 maart 2019
Tijden: 16.00 tot 18.00 uur
Adres: Van Oosten de Bruijnstraat 60, 2014 VS Haarlem.

De expositie is te bewonderen tot half april bij Trionk, Van Oosten de Bruijnstraat.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)