Aria’s van Bach’s Matthäus en Johannes Passion bij Zang en Vriendschap

0

Op zondagavond 10 maart a.s. om 20.15 uur zingt de bas/bariton Remmert Velthuis aria’s uit de Matthäus en de Johannes Passion van J.S. Bach. De begeleiding wordt verzorgd door Arnieke Ehrlich, viool en Lodewijk Crommelin, spinet. Het concert is het 22e in de Musilenzio-serie die op zondagavonden worden gehouden in Gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 74 in Haarlem.

Vastentijd
Op 10 maart is carnaval achter de rug en met het begin van de vastentijd komt langzaam de Pasen in zicht. De Matthäus Passion en de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach zijn onlosmakelijk met deze periode verbonden. De Haarlemse bas/bariton Remmert Velthuis zingt een zestal aria’s uit deze twee grote werken en zal daarbij afsluiten met het bekende Mache, dich, mein Herz uit de Matthäus Passion. In de intieme concertzaal van Zang en Vriendschap zullen naast de klanken van de stem van Remmert Velthuis ook een viool en, voor het eerst in de meer dan 100 jarige geschiedenis van deze zaal, een spinet te horen zijn. Viool en spinet zullen ook in solostukken te beluisteren zijn.

Kamermuziekbezetting
De Haarlemse bas/bariton Remmert Velthuis heeft zich tijdens en na zijn conservatoriumopleiding met vele genres bezig gehouden. Hij is dirigent van Haarlems Koor Lokaal, geeft regelmatig solorecitals met romatisch liedrepertoire en Barok-aria’s en zingt uit het rijke oratoriumrepertoire van J.S. Bach; vanavond niet met groot koor en orkest, maar in een kamermuziekbezetting.

Arnieke Ehrlich is 1e violiste in Amsterdam Sinfonietta en speelde eerder in onder meer het Residentie Orkest en Radio Filharmonisch Orkest.

Lodewijk Crommelin behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus aan het conservatorium in Den Haag, is tevens muziekwetenschapper en heeft in de meeste Nederlandse concertzalen opgetreden.

Verstillend
Van de muziek op Musilenzio-avonden gaat vaak een verstillende werking uit. Tussen de verschillende blokken muziek zullen er momenten van stilte zijn, die zeker ook passen bij het verhaal van de Matthäus en de Johannes Passion. De zaalinrichting en projecties zullen weer “op maat” worden verzorgd door beeldend kunstenaar Dick Kreuger.

Info
Deze muzikaal-meditatieve avond duurt van 20:15 tot 21:30 uur en wordt gehouden in Gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 74 Haarlem.
De toegangsprijs bedraagt € 9 (geen pin); kaarten aan de zaal.
Reserveren is mogelijk: mail naar info@musilenzio.nl.
Meer info: Facebook: musilenziohaarlem.

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie