JAZZ X: Sander Baan Quartet met Manuel Wouthuysen

0

Op zondag 10 maart staat het Sander Baan Quartet samen met pianist Manuel Wouthuysen op het podium van de Pletterij. Recht door zee, grenzeloos en ongecompliceerd zijn kernwoorden voor hun muziek.

Het Sander Baan Quartet speelt jazz zonder pretenties: muziek uit het hart, niet vanuit de ratio. Elke toon vertelt een eigen verhaal met een eigen karakter. De muziek ontwikkelt zich vol onverwachte kronkels en wendingen.

Na het debuutalbum Country Music toerde het Sander Baan Quartet door Nederland, Duitsland, België en Roemenië. Het album opende deuren naar de beroemde podia van Berlijn. Ook kwam daardoor een samenwerking tot stand met de alt-saxofoniste Tineke Postma op het Noorderzon Festival. Het tweede album, Heartscape, markeert een nieuwe fase voor het kwartet. Het brengt de band een stap verder naar de kern.

Bezetting
Sander Baan / saxophone,
Sander Thijsen / piano,
Jonathan Nagel / double bass,
Wieland Möller / drums
Manuel Wouthuysen – Piano/toetsen

Sinds de overheid enkele jaren terug de subsidies voor kunst kortte, zijn veel podia voor moderne jazz gesloten. De conservatoria leveren ieder seizoen onophoudelijk excellente jazzmusici af, maar de gelegenheid om on stage het talent verder te ontwikkelen ontbreekt. JazzX biedt hen die mogelijkheid wel en heeft in het seizoen ’18-’19 zes afwisselende concerten van de jongste generatie jazzmusici geprogrammeerd. De musici spelen uitsluitend eigen werk.

Er is in het nieuwe programma wederom aandacht voor verschillende jazzstijlen, waaronder straight jazz, bop en funky jazz, improvisatie en experimenteel.

Info
Het concert begint om 16:00 uur, de zaal is open vanaf 15.30 uur. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem. Tickets kosten €10,- / €7,50 tot 25 jaar. Reserveren via www.pletterij.nl.

Advertentie