Jubileumboek Toneelschuur 50 geselecteerd voor de “Best verzorgde boeken 2018”

0

Het jubileumboek Toneelschuur 50 is door de vakjury opgenomen in de selectie voor ‘De Best Verzorgde Boeken 2018’. Het is een van de meest prestigieuze prijzen op het gebied van de vormgeving van boeken in Nederland.

De jonge vormgeefster Suze Swarte (29) reageerde dolblij en trots op deze selectie. De eindredacteuren van het boek zijn journalist Jos Schuring, theatermaker Rieks Swarte en theatercriticus Loek Zonneveld. Het boek is te koop bij de kassa van de Toneelschuur in Haarlem, en online via toneelschuur.nl en bol.com.

Uit 295 inzendingen werd een selectie van 33 boeken gemaakt. De boeken zijn beoordeeld op hun onderscheidend vermogen op het terrein van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaalkeuze, druk en bindwijze.

De Nederlandse vakjury bestaat dit jaar uit: Michaël Snitker (ontwerper), Mijke Wondergem (ontwerper), Eelco van Welie (directeur NAI010 uitgevers), Martijn Kicken (adviseur bij drukkerij Tielen) en Suzanna Héman (assistent conservator Stedelijk Museum Amsterdam).

De 33 boeken uit de selectie zullen te bewonderen zijn op een tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam, die in het najaar wordt geopend. De precieze datum van de opening en de uitreiking wordt later bekendgemaakt. Dan verschijnt ook de catalogus.

Advertentie