De Nieuwe Bavo Bloeit

Zaterdagavond 6 april - Passie Evensong & meer muziek

0

De aanstaande editie van de Nieuwe Bavo Bloeit met ruim 60.000 bloemen, zal dit jaar ook muzikaal sfeervol worden versierd.

Passie Evensong
Op zaterdagavond 6 april om 20:00 uur wordt naar Engelse traditie een Choral Evensong gehouden. In deze Passie Evensong stelt de Bavo Cantorij muziek voor de Passietijd centraal. Zo klinkt ‘The Reproaches’ van John Sanders en het ‘Magnificat & Nunc Dimittis’ van George Dyson naast het adembenemende ‘Miserere’ van James MacMillan en het klaaglijke ‘Crucifixus’ van Antonio Lotti in de verstilling van de ingetogen liturgie.

De Bavo Cantorij staat onder leiding van Sanne Nieuwenhuijsen en het orgel wordt bespeeld door Ton van Eck. Toegang vrij, deuren open vanaf 19:30 uur. Tijdens de Evensong is er collecte.

Muziek tijdens avondopenstellingen
Ook tijdens de twee avondopenstellingen op vrijdag 5 en 12 april is er muziek. Op vrijdagavond 12 april geven enkele koren acte de présence. Zo zullen het Oratoriumkoor Kennemerland, het Weilandensemble en het Haarlemse Kinderkoor de bloemententoonstelling muzikaal omlijsten.

Openingstijden
Vrijdag 5 april t/m zaterdag 13 april 10:00 – 16:30 (zondag 6 april vanaf 12:00)
Avondopenstellingen:
Vrijdag 5 april & vrijdag 12 april 19:30 – 21:30 • zaterdag 13 april 10:00 – 20:00.
Entree: Volwassenen € 6,00, kinderen 5 t/m 14 jaar € 3,00 (t/m 4 jaar gratis)

Het volledige programma, incl. openingstijden en entreekosten is te vinden op:
kathedraalhaarlem.nl, denieuwebavobloeit.com en facebook.com/denieuwebavobloeit/

Kathedraal Haarlem ligt aan de rand van het Haarlemse Centrum en is daardoor eenvoudig vanaf de Haarlemse ringweg (N208) te bereiken. Er is ruime parkeergelegenheid voor auto’s en er zijn speciale vakken voor bussen.

Kathedraal Haarlem maakt deel uit van het Grootste Museum van Nederland grootstemuseum.nl en herbergt kunst van Jan Dibbets, Marc Mulders, Jan Toorop, Mari Andriessen, Gijs Frieling, Han Bijvoet e.v.a.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)