Kinderen laten nog meer ouderen stralen op Nationale Pannenkoekdag

Jong bakt pannenkoeken voor oud op 22 maart

0

De 13de editie van Nationale Pannenkoekdag brengt nog meer kinderen en ouderen samen om te genieten van pannenkoeken. Maar liefst 1.490 scholen, waarvan 132 scholen in Noord-Holland, organiseren het pannenkoekfeest voor 79.000 ouderen. In totaal bakken kinderen die dag naar schatting 162.500 pannenkoeken, bijna een kwart meer dan vorig jaar.

Op Nationale Pannenkoekdag worden opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. Samen pannenkoeken eten blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens.

Breien, haken en pannenkoeken
Elke school geeft een eigen invulling aan deze Nederlandse traditie. Bij Basisschool de Vlinder in Heemskerk verandert de aula in een restaurant. ‘Onze voorbereiding gaat met ontdekkend en ondernemend leren. De kinderen maken zelf een plan en bedenken wat er allemaal nodig is om deze dag goed te laten slagen. We hebben al een hartjesvorm waarin we een pannenkoek kunnen bakken voor de opa’s en oma’s.

De leerlingen van De Franciscus in Bennebroek bakken pannenkoeken voor verschillende instellingen rondom de school. ‘Ouderen van woonzorgcentrum Meerleven en cliënten van Dagcentrum De Raak zetten we extra in het zonnetje met pannenkoeken. Via Welzijn Bloemendaal kunnen ook eenzame ouderen uit de buurt aanschuiven’.

Op de Sint Maartenschool in Oudkarspel gaat groep 5 pannenkoeken bakken voor hun opa’s en oma’s en voor de dames die op vrijdag een haak- en breiclub hebben in Het Behouden Huis, een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Bakken met je hart
Maar liefst 1 op de 4 ouderen voelt zich eenzaam. ‘Met Nationale Pannenkoekdag geven we opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, graag een beetje extra aandacht. Dit jaar werken we samen met stichting Met je hart die eenzame ouderen verbindt door ervoor te zorgen dat ze elkaar én anderen ontmoeten. Daarom heeft Nationale Pannenkoekdag 2019 het thema Pannenkoeken bakken met je hart’, aldus Elles van den Berg namens Koopmans.

Pannenkoekrecords
Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen en meesters blijft de belangstelling voor Nationale Pannenkoekdag groeien. Tijdens deze 13de editie doen bijna 1.500 scholen in Nederland mee, dat zijn 250 scholen meer dan vorig jaar. In heel Nederland gaan 75.000 leerlingen voor 79.000 ouderen zo’n 162.500 pannenkoeken bakken. Dat is een kwart meer dan in 2018. Daarvoor krijgen ze 16.250 Koopmans Pannenkoekmixen, 3.250 Tefal pannenkoekpannen en 40.625 koksmutsen.

Jong en oud in contact
Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren sinds 2006 Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)