Van Southside Chicago in de Haarlemse Blues Club

0

Amerikaan Tom Holland is, ondanks zijn oer-Hollandse naam, een Chicago Blues icoon, geboren en getogen in Chicago. Deze door John Primer (voor u wellicht bekend als u 18 november j.l. in de Haarlemse Blues Club bent geweest) onder zijn hoede genomen gitarist en zanger heeft getourd en in bands gespeeld van eerstgenoemde, maar ook Eddie ‘The Chief’ Clearwater en is ook vooral bekend door zijn werk met James Cotton, waar hij 12 jaar mee toerde en speelde.

Vanaf zijn 13e speelt hij al gitaar en groeide hij op met muziek van Muddy Waters, Earl Hooker, Magic Slim en John Primer die hij tevens citeert als zijn grootste invloeden. Tom Holland was in de gelukkige positie zijn hele leven omringd te zijn met zijn helden en hun muziek als een spons op te kunnen nemen. Inmiddels is hij zelfs, met recht, geëerd met een plek in de befaamde Blues Hall of Fame!

Doe je ogen dicht en waan je in de southside van Chicago..!

Info
Zaterdag 31 april
Haarlemse Blues Club
Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS Haarlem
Ticketshop: bit.ly/2C8LsK9

Edities van de Haarlemse Blues Club kunnen op vrijdag, zaterdag of zondag plaatsvinden. Tenzij anders vermeld kunt u van deze openingstijden uitgaan: Vrijdag en zaterdag: 21:00 (zaal open 20:30). Zondag: 15:30 (zaal open 15:00).

- Advertentie -
Vorig artikelInfo avond Nationale Diabetes Challenge Centrum/Zuid-West
Volgend artikelTheatervoorstelling Stem van de Stad bij de Bibliotheek
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.