50-jarig zangjubileum bij Zang en Vriendschap Haarlem

0

Het bestuur van Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap deelt het volgende mee: In april 1969, vijftig jaar geleden dus, trad Ben van der Meij toe tot het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap.

Tot aan de dag van vandaag heeft Ben niet alleen prima gezongen, maar heeft hij ook in vele functies de basis gelegd voor waar het koor nu staat met de zang, de vriendschap en het gebouw. In de vier decennia dat Ben van der Meij vice-voorzitter was heeft hij met zijn enthousiasme en creativiteit het koor door één van de moeilijkste perioden uit zijn geschiedenis gesleept; jaren waarin zeer veel koren door ledenverlies moesten worden opgeheven.

Ben is in 2009 door Koningin Beatrix benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, voornamelijk vanwege zijn grote betekenis voor het koor. Ben is ook erelid van het koor vanwege zijn grote verdiensten.

Uiteraard zal Ben ter gelegenheid van dit jubileum uitgebreid in het zonnetje worden gezet.