Voorjaar in Eendenkooi Stokman

Een paradijsje in de Randstad

4

Neem een kijkje in deze eeuwenoude eendenkooi en leer van de kooiker hoe het vangen van eenden door de jaren heen in zijn werk ging. Eenden vangen voor consumptie gebeurt gelukkig niet meer. Nu worden ze geringd voor wetenschappelijk onderzoek. De bomen zijn net uitgelopen en de voorjaarsbloemen bloeien, het is voorjaar in de eendenkooi.

Op zaterdagen 20 april en 4 mei laat de kooiker, samen met het kooikershondje, je de eendenkooi zien en leer je over vangpijpen en stal-eenden. Vanachter het kijkscherm kun je het natuurlijke gedrag van de eenden op de kooiplas goed bekijken.

Behalve eenden zijn er allerlei andere dieren die profiteren van de rust in dit paradijsje in de Randstad. Spotvogel en boomkruiper, en opvallend veel roofvogels, maar ook een hermelijn en vleermuizen hebben hier hun plek gevonden.

Dit stukje natuur is doorgaans afgesloten voor publiek, dus grijp deze unieke kans!

Info
Zaterdag 20 april 2019 van 14:30 tot 16:00 uur & zaterdag 4 mei 2019 van 14:30 tot 16:00 uur.
Eendenkooi Stokman, Kromme Spieringweg 355, 2141 BW Vijfhuizen
Reserveren: www.gaatumee.nl

 

4 REACTIES

Comments are closed.