Leerlingen van het Hageveld geven een lezing in Museum Haarlem

0

Het leek Victor van der Sman en Gijs Wolles een goed plan om voor hun maatschappelijke stage met hun eigen omgevingsgeschiedenis aan de slag te gaan. Zij kenden Museum Haarlem en waren benieuwd naar de verhalen achter de objecten die zij hier aantroffen. Beide jongens hebben een object uitgezocht en zullen hierover op zondag 9 juli in Museum Haarlem een lezing geven. Iedereen is van harte uitgenodigd om hiernaar te komen luisteren. De lezing is gratis, maar voor het museumbezoek geldt de normale toegangsprijs.

In hun speurtocht welk object zij verder wilden onderzoeken, mochten de leerlingen uit 4 vwo van het College Hageveld zelfs een kijkje in het depot van het museum nemen. Hier trof Victor een maquette van de St-Bavokerk opgebouwd uit luciferhoutjes. Hij zal ons meenemen in de bijzondere verhalen die over deze oude kerk te vertellen zijn. En Gijs was onder de indruk van de verhalen over de slag bij Damiate. Hij gaat hier een levendig verhaal over vertellen alsof hij er zelf bij is geweest. Ook zal hij uitleggen waarom dit verhaal zo belangrijk is voor de geschiedenis van Haarlem, en wat van het verhaal klopt en wat niet.

Info
Museum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem
Datum: zondag 9 juli
Start lezing: 15:00 uur
Prijs: lezing is gratis. Museumbezoek is € 7, voor Museumkaarthouders gratis.
Om zeker te zijn van een plek is reserveren via info@museumhaarlem.nl gewenst.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)