Open dag crematorium Haarlem

Na ingrijpende renovatie weer klaar voor de toekomst

0

Het Yarden Crematorium Haarlem is na een flinke renovatie heropend en weer helemaal van deze tijd. Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens de Open Dag op zaterdag 25 mei van 12.00 – 15.00 uur, aan de Vergierdeweg 271 in Haarlem. Het is dan mogelijk om een kijkje te nemen voor en achter de schermen. Alle ruimtes zijn toegankelijk. Ook het restaurant is geopend voor een hapje en een drankje.

Crematorium in nieuw jasje
In november 2016 werd de aula van het crematorium gesloten omdat de houten dakconstructie als onveilig werd beoordeeld. Door de bestaande houten spanten te vervangen door nieuwe spanten van hardhout, is de aula weer solide.

Positieve beleving van het afscheid
Het hele pand is ingericht volgens het Feeling Environment-concept. Alle ruimtes hebben een sfeer gekregen die past bij de emoties tijdens een uitvaart. Denk hierbij aan de opbaarruimte, familiekamer, ontvangstruimte, aula en condoleanceruimte. Deze kregen allemaal hun eigen kleuren, materialen, geuren, uitzicht, vorm en audiovisuele middelen. De sfeer in het pand ondersteunt zo de beleving van het afscheid op een positieve manier.

Laatste vaarwel in de ovenruimte
In de aularuimte zijn de houten stoelen vervangen door comfortabele banken. De zitcapaciteit is uitgebreid tot 150 personen, daarnaast kunnen er met gemak nog eens 100 personen staan. Ook de overige ruimtes zoals het restaurant en de ruimte waar een (nieuwe) crematieoven staat, zijn onder handen genomen. ‘Het is een trend dat nabestaanden bij het afscheid van hun dierbare in de ovenruimte aanwezig willen zijn’, zegt locatiemanager Floris Jansen. ‘Daar hebben we rekening mee gehouden bij de inrichting.

Buitenaula en buitenterras voor condoleances
In het crematorium is een koelcel bijgebouwd waardoor overledenen opgebaard kunnen worden in het crematorium. Jansen: ‘Alle dienstverlening is nu onder één dak. Nabestaanden hoeven niet meer naar een uitvaartcentrum op een andere locatie. Een voordeel is dat zij, als ze willen, kort voor de plechtigheid zelf de kist kunnen sluiten.’ Nieuw is ook de mogelijk om de afscheidsplechtigheid buiten te houden. De binnentuin naast de aula biedt nu ruimte aan tachtig zitplaatsen en net zoveel staanplaatsen. Het buitenterras krijgt verwarming en de buitenaula is voorzien van schaduwdoeken.

Open Dag
Zaterdag 25 mei tussen 12.00 en 15.00 uur.
Bezoekadres: Vergierdeweg 271, Haarlem.
Voor meer informatie over de Open Dag: cre.haarlem@yarden.nl of 088 927 2360.

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 7 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)