Breed draagvlak voor toneel en dans in Haarlem

0

In het nieuwe theaterseizoen zet Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem wederom in op een stevig toneel- en dansaanbod. Samen met de Toneelschuur startten wij de serie Dubbelspel en geven de Kids Cultuur Gids uit, om Haarlem een compleet toneelaanbod te bieden. Met de komst van programmeur Laura Marcus is er steeds meer ruimte ontstaan voor dans.

Kijken we tien jaar terug, dan zien we een stabiele opbouw en een mooie groei in bezoekersaantallen. Haarlem kan met recht een toneel- en dansstad genoemd worden. Naast dans- en toneelvoorstellingen staat het nieuwe theaterprogramma bomvol grote namen, experimentele producties en prachtig circus. Meer dan 360 voorstellingen zijn te bestellen vanaf dinsdag 4 juni a.s.

De cijfers op een rij
Het aantal toneelvoorstellingen, komend seizoen totaal 22, is de afgelopen 10 jaar gegroeid en vooral de gemiddelde zaalbezetting is omhooggeschoten naar 60% ten opzichte van 45% landelijk in seizoen 18-19. Bij dans gaan we komend seizoen naar 15 voorstellingen en was afgelopen seizoen de gemiddelde bezetting 76% terwijl de landelijke bezetting 52% was.

‘Blijf Nieuwsgierig!’
Met de campagne ‘Blijf Nieuwsgierig!’ wordt bestaand en nieuw publiek uitgedaagd voor het wat spannender aanbod en verrijken wij onze bezoekers met achtergronden, inleidingen en randprogrammering. Het Nationale Theater, onze vaste partner voor toneel, helpt met een speciale podcast, inleidingen en een andere manier, zoals educatieve programma’s, om toneel een podium te bieden. Wij doen hetzelfde met onze vaste partner voor dans, Scapino Ballet Rotterdam.

Vele highlights
Naast toneel en dans is er genoeg ander spannend aanbod om uit te kiezen. In de Grote Zaal van de Philharmonie is bijvoorbeeld het filmconcert ‘Wad live’ met het Noordpool Orkest en regisseur Ruben Smit voor het filmdoek en de film ‘Wad’ op het doek. En in de Stadsschouwburg komt het avondvullende spektakel ‘Trojan Wars’ van Het Nationale Theater, inclusief eten, drinken en dj’s. Het seizoen start met een van de drie internationale circusvoorstellingen Gravity & Other Myths uit Australië, met eigenwijs vernieuwend circustheater voor jong en oud. Om de kerst te vieren is het Familie Meezing Kerstconcert terug van weggeweest en voor de jaren tussen ‘onze Scrooge’ maken we een eigen kerstrevue met een talentvolle groep jonge podiumkunstenaars. Ook hebben we dit jaar vele inspirerende theatercolleges van o.a. Ruben Terlou over China. Aan grote namen zal het uiteraard niet ontbreken: Theo Maassen opent het seizoen, Claudia de Breij doet een ‘oudejaars’, Brigitte Kaandorp staat 8 dagen in onze bonbonnière en Theater Rotterdam komt weer met een nieuwe familievoorstelling.

Info
Theaterseizoen 2019-2020 Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem
Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem
Start kaartverkoop dinsdag 4 juni 2019 vanaf 10.00 uur
Informatie en kaartverkoop www.theater-haarlem.nl

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)