Spaarndamse Kunstmarkt 3 augustus vol variatie en muziek

Vijftigste editie van populair evenement; naast bekende steeds ook nieuwe gezichten

0

Op zaterdag 3 augustus kunt u weer naar de kunstmarkt in Spaarndam. De sinds 50 edities populaire markt telt 45 kramen met tal van soorten creaties, schilderijen, sieraden, aquarellen, beelden, fotografie enzovoorts. Het is een feest van herkenning en verrassing.

Sommige kunstenaars willen bezoekers er steeds weer zien. Maar de kunstmarkt wil ook steeds nieuwe gezichten tonen. Dit keer zijn dat er tien. De kramen staan langs de historische Westkolk, de oude sluis van het mooie dorp. In de sluis worden de hele dag kleinere schepen geschut. Behalve kramen staan er in de beschutting van de oude huizen ook twee terrassen aan het water, waar het goed toeven is.

Op de markt is er vrijwel de hele dag muziek te horen, deze zaterdag van cimbaliste Pit Hermans. In de Oude Kerk zingen om 14.00 uur Delta Singers, een enthousiast gemengd koor uit IJmuiden dat het levenslied een warm hart toedraagt. Het koor bestaat uit zo’n vijftig mensen., toegang gratis, collecte voor het onderhoud van et monument na afloop.

Ook dit jaar is ook de historische werkgroep Spaarndam van de partij op de markt, met tal van wetenswaardigheden over het oude dorp, dit keer met speciale aandacht voor de historie van de kunstmarkt. Op acht groten panelen worden oude foto’s en artikelen getoond. De Oude kerk organiseert zoals gewoonlijk een kleine markt met fruit en andere zaken in het kerkelijk centrum aan de Westkolk, waar ook koffie en zelfgebakken taart worden aangeboden.

Spaarndam is geen autodorp. De fiets is het ideale vervoermiddel voor wie wil komen. Ook bus 14 brengt je dichtbij de markt. Parkeren kan alleen op wat grotere afstand, bijvoorbeeld in Spaarndam-oost of bij Fort Zuid.

De verdere data in 2019 zijn de zaterdagen 10 en 17 augustus.
www.marselje.nl/kunstmarkten
www.facebook.com/kunstmarktspaarndam/

Tijden

  • markt: 11.00 tot 17.00 uur
  • marktmuziek: 11:30 tot 16:30 uur
  • concert Oude kerk: 14.00 uur (kerk open 13.30)
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)