Spaarndamse kunstmarkt, na de storm de zon?

0

De Spaarndamse kunstmarkt is afgelopen zaterdag al een dag tevoren afgelast, vanwege de stormachtige weersvoorspellingen. Dat is nog nooit in het vijf en veertig jarig bestaan van het evenement gebeurd. Gelukkig volgen er nog twee markten op de zaterdagen 1 en 8 augustus. Ook wordt overwogen om een vervangende markt te organiseren op 15 augustus, maar zeker is dat niet.

Aanstaande zaterdag spelen op de markt The Craws, een Iers/Schotse folkgroep met aansprekende muziek, die vaak inspireert tot meezingen of zelfs een dansje maken. In de oude kerk om 14:00 hoort u Fleurige, pittige, Nederlandstalige muziek om mee te zingen door het koor Ff Anders’.

In de vijf en veertig kramen is gevarieerde techniek te zien. Keramiek, houten sculpturen, brons, schilderijen en tekeningen. Maar ook sieraden en fotografie vinden er een plek. Eén van de kunstenaars is Antoon Hoefnagels, een glasartiest met verassende creaties. De moeite om aandacht aan te schenken.

Er vaart weer een boot naar de Spaarndamse kunstmarkt
Om 10.00 uur vertrekt de Waterkoets van de Nieuwe Gracht tegenover nr. 80 uit Haarlem. Er gaat een ervaren gids van het Gilde Haarlem mee om te vertellen over bezienswaardigheden. In Spaarndam verzorgt een gids van de Historische Werkgroep Spaarndam een korte wandeling door historisch Spaarndam met de kunstmarkt als eindpunt. Na bezoek daaraan vertrekt de boot rond 11.45 uur weer richting Haarlem. Kosten € 25 per persoon (inclusief koffie/thee aan boord).

Voor de zaterdagen 11, 18, 25 juli en 1 en 8 augustus kunt u zich per e-mail zich aanmelden via gildewandelingen@gmail.com. Bellen kan ook naar 06-16410803 op werkdagen tussen 0.900 en 10.00 uur en 18.00 en 19.30 uur. Aanmelden kan uiterlijk tot 2 dagen van te voren. minimale deelname 10 personen.

Info
markt: 10.00 tot 17.00 uur
marktmuziek: 10.30 tot 16.30 uur
driekwartiersconcert: 14.00 uur

Meer informatie: www.marselje.nl/kunstmarkten/

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)