Expositie Tom Abbink in De Kleine Zaal van De Vishal

0

Van 25 juli tot 6 september is in De Kleine Zaal van De Vishal werk te zien van Tom Abbink.

Centraal thema in het recente werk van Tom Abbink (1980, Haarlem) is het paradijs. De kunstenaar werkt met het idee dat het paradijs niet gemaakt is door een God, maar eerder is voortgebracht uit een intrinsieke menselijke behoefte. De mens probeert zijn wereld zoveel mogelijk te vormen naar dit innerlijke, individuele Eden. Deze verschillende ‘portable paradises’ kunnen leiden tot confrontaties en destructie of tot wonderlijke staaltjes saamhorigheid en schoonheid.

Abbinks’ portable paradise heeft beide facetten in zich. Hij toont een wereld in opbouw, vol hoop en verwondering, maar ook zeker met een dosis melancholiek, onzekerheid en onmacht. Hierin voert hij een naar zichzelf gemodelleerde protagonist op in een desolaat, science fictionachtig landschap. De Scavengers die Abbink in de kleine zaal van de Vishal toont zijn een klein onderdeel van een steeds verder uitdijend universum.

Info
Het werk van Tom Abbink is te zien in de periode van 25 juli – 6 september.
De Vishal
www.devishal.nl

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)