Geschiedenistafel bij Sociëteit Vereeniging Haarlem

Lezing over het geheime leven van Johan de Witt

0

Tijdens zijn turbulente loopbaan schreef en ontving Johan de Witt (1625-1672) als raadpensionaris bijzonder veel brieven. Aan en van diplomaten, regenten, koningen, legeraanvoerders, wetenschappers, etc. Deze bijzondere en veelzijdige briefwisselingen zijn nu ontsloten.

Mevrouw dr. Ineke Huysman, als projectmanager verbonden aan het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, neemt ons op donderdag 17 oktober mee in de intrigerende inhoud van dit tot voor kort onontgonnen bronmateriaal.

De lezing wordt georganiseerd door de Geschiedenistafel van Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1 te Haarlem. De lezing over roddels en geheimschrift in zijn correspondentie begint om 20.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk.
Entree voor niet-leden € 10,-.
www.societeitvereeniging.nl/agenda

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)