Burgemeester Jos Wienen aanwezig bij Een Heilige Avond

Regie: Ursul de Geer
Het nieuwe toneelstuk van de internationale bestsellerauteur/filosoof Daniel Kehlman

0

Aanstaande donderdag 24 oktober is burgemeester Jos Wienen aanwezig bij de voorstelling Een Heilige Avond, in regie van Ursul de Geer. Na afloop gaat Wienen, als verantwoordelijke voor de veiligheid in de gemeente, in gesprek met De Geer over o.a. het dilemma van veiligheid versus privacy.

Een Heilige Avond is het nieuwe toneelstuk van de internationale bestsellerauteur/filosoof Daniel Kehlmann, onder meer bekend van de romans Het Meten van de Wereld, Roem en Tijl. Kehlmann zet in dit kafkaëske stuk de belangen van de staat tegenover het recht op privacy van het individu.

Het is Kerstavond. Een vrouw, hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager lijkt alles van haar te weten. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht ergens in de stad een bom zal ontploffen. Of toch niet? Het is half elf, hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden. Ondertussen tikt de klok onontkoombaar de tijd weg.

Tekst Daniël Kehlmann | Regie Ursul de Geer | Spel Peter Bolhuis en Yvonne van den Hurk

Info
Donderdag 24 oktober 2019 – aanvang 20:30 uur – Toneelschuur Haarlem
Voor meer informatie en kaartverkoop, ga naar www.toneelschuur.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)