Nieuw boek beschrijft jongeren en hun verlangen naar verandering

0

Op donderdag 7 november verschijnt Gen Z, Verlangen naar verandering, het nieuwe boek van Haarlemmer Jos Ahlers en René Boender bij Haarlemse Uitgeverij Bertram + de Leeuw. Generatie Z verlangt naar verandering en stroomt nu de werkvloer op. Welke keuzes gaan ze maken? Gelijktijdig verschijnt ook de Engelse editie, Gen Z, Longing for Change.

In dit nieuwe boek geven de auteurs op basis van uitgebreid onderzoek weer hoe Generatie Z (geboren tussen 1995 en 2012) in het leven staat. Daarnaast ontstaat aan de hand van een reeks van uitdagende voorspellingen over het gedrag van deze jonge digitale netwerkgeneratie een nieuw wereldbeeld. Vanaf nu gaan ze stap voor stap de maatschappij overnemen en vormgeven. Maar hoe denken ze over de wereld? Hoe kijken ze naar voorgaande generaties? Welke keuzes gaan ze maken? Hoe maak je contact met ze? Wat zijn hiervan de maatschappelijke consequenties? Jos Ahlers en René Boender schrijven in dit uiterst leesbare boek over deze niet te stuiten netwerkgeneratie.

Opkomen voor eigen toekomst
Generatie Z neemt de wereld aan de hand en zet ons op weg naar een nieuwe balans, gebaseerd op de nieuwe drie-eenheid: de zogenaamde purpose, social en economic mission. Gewetensvol ondernemen en gewetensvol communiceren: Gen Z verlangt ernaar. En eist het ook op. Gen Z wacht dus niet af, maar neemt het heft in handen. Kijk naar Greta Thunberg die de media beheerst en de actiegroep Extinction Rebellion die ons dwingt het klimaat te redden. Voorbeelden van een generatie die opkomt voor haar eigen toekomst.

Altijd en overal online
Voor Generatie Z is social media geen ontdekking zijn, maar een noodzakelijkheid. Een generatie die altijd en overal online is. Wat zijn hiervan de consequenties op maatschappelijk gebied? Op het gebied van marketing? Of sport? Gen Z is een pragmatische gids voor iedereen die Gen Z beter wil leren kennen. En voor iedereen die wil begrijpen hoe je met moreel verantwoord handelen deze generatie kunt inspireren. Op naar een leukere wereld!

Gen Z, Verlangen naar verandering verschijnt als paperback en e-book en ook in Engelse vertaling.

Uitgegeven door Uitgever Bertram + De Leeuw, Kleverparkweg 66, 2023 CH Haarlem, info@bertramendeleeuw.nl, +31 20 7762552, www.bertramendeleeuw.nl/boek/gen-z

  • Prijs: € 24,95
  • E-book Prijs: € 17,95
  • Aantal pagina’s: 186 pagina’s
  • Verschijnt: 07-11-2019
  • ISBN: 9789461562562
  • E-book ISBN: 9789461562609
  • ISBN Engelse editie: 9789461562623
Advertentie