Duinwandelingen vanaf Parnassia

0

In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland worden weer excursies georganiseerd naar het dynamische duingebied ten noorden van restaurant Parnassia in Bloemendaal aan Zee op 7 maart, 13 april en 25 april a.s.

Deze stevige duinwandeling gaat door de natte en droge duinvalleien en langs de Noordwest Natuurkern. Een gids neemt u mee naar het dynamische gebied waar zeven jaar geleden vijf sleuven in de zeereep zijn gemaakt. Doel van die ingreep was om nieuw kalkrijk zand in de duinen te laten stuiven. De bereikte resultaten zijn verbluffend. Tonnen zand zijn verplaatst in de loop van de jaren. Zandverstuivingen, dynamisch duingebied en wellicht een ontmoeting met grote grazers en het Vogelmeer zijn ingrediënten voor een mooie en interessante wandeling.

De duinwandelingen beginnen om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats Parnassia en zullen ongeveer 2 uur in beslag nemen. Reserveer via www.np-zuidkennemerland.nl.

Advertentie